Aanmelden
Heropstart na de paasvakantie (onder voorbehoud) :

12/04/2021


Maximumfactuur maart
Beste ouders,
Op de factuur van maart 2021 is het bedrag van de maximumfactuur niet aangerekend.
Dit bedrag zal verrekend worden op de factuur van april 2021.
Onze excuses voor het ongemak.
7/04/2021


VBS DE KLEIHEUVEL wandelt, proeft en zoekt !
Beste wandelaars,

Eerst en vooral willen wij u in naam van het ganse team bedanken voor uw inschrijving!

Geniet van de wandeling in deze moeilijke tijden...
Team VBS De Kleiheuvel

Een leuke wandeling doorheen de Kleitse velden en bossen van ongeveer 5 km. Tijdens de wandelroute komen verschillende zoekopdrachten aan bod en vullen jullie een speels kruiswoordraadsel in. Bovendien kunnen jullie door middel van QR-codes elke klas van onze school nog eens bewonderen.

Je kunt wandelen in de periode van 5 april 2021 tot en met 2 mei 2021. Dank voor je aankoop van de sneukelzak. Hierin zit de plattegrond van de wandelroute, de QR-codes met filmpjes van de klassen, lekkere versnaperingen en drankjes voor onderweg.
 
Mogen we als MOS-school vragen om de bossen , velden en wegen netjes achter te laten!
2/04/2021


INZAMELING GEBRUIKTE BATTERIJEN
Bebat ontwikkelde een spaarprogramma speciaal voor scholen.
Voor elke kilogram ingezamelde batterijen verzamelt de school punten, die kunnen ingeruild worden voor leuke prijzen.
Van 19 APRIL t.e.m 14 MEI kunt u gebruikte batterijen meegeven met uw kind.
Deze worden dan verzameld in de hiervoor voorziene tonnen.
Helpt u ons ook aan de titel van de school die het meest batterijen verzamelde ?
2/04/2021


WE WENSEN JE EEN FIJNE PAASVAKANTIE EN WANDELZOEKTOCHT !
   Gelukkige verjaardag aan onze jarigen van april ! 
1/04/2021


afhalen kleuters vanaf 19.04.2021
Beste ouders,
na de paasvakantie willen we toch een iets 'corona-veiliger' systeem invoeren om jullie kleuter af te halen. Dit kan uiteraard enkel lukken als iedereen zich aan de corona-maatregelen houdt . We danken u alvast voor de medewerking . 
We installeren volgend éénrichtingsverkeer om 11.40 uur en 15.35 uur (woensdag 12.05 uur)  : via zwarte poort achteraan binnen komen -doorwandelen naar de klassen via terrassen - kleuter oppikken op terras en zo via zwarte poort vooraan terug naar buiten .

Enkele afspraken (in tijden van corona) : 
*éénrichtingsverkeer op de terrassen 
*alle kleuters in de 5 zijklassen (speelplaats en tuin achteraan zijn niet toegankelijk)
*de juffen sturen de kleuter naar u - toegang tot de klaslokalen verboden 
*personeelslid opent en sluit de zwarte poort achteraan
*(groot)ouders wachten voorbij de fietsenstalling aan zijde Berken tot grote bloembak tot opening zwarte poort
*we houden afstand – geen gezinsbubbels mengen bij wachten of doorwandelen
*geen babbeltje slaan bij afhalen op terras (eventueel achter den draad na vertrek)
*verboden lokalen school te betreden (ook geen toiletbezoek – enkel kleuter)
*doorstromende afhaling (niet blijven stilstaan op de terrasjes)
*zwarte poort dicht = afhalen kleuter via zwarte poort vooraan = in opvang
*schoolterreinen onmiddellijk verlaten (speelplaats lagere school of afdak zijn niet toegankelijk voor ouders) via zwarte poort vooraan
 
1/04/2021


aanvraag NOODopvang en werkgeversattest sluiting school
Beste ouders,
 
Het overlegcomité heeft gisteren beslist dat de lessen in de week vóór de paasvakantie geschorst worden. Vanuit de gemeente wordt daarom vanaf maandag 29 maart t.e.m. vrijdag 2 april gratis noodopvang voorzien. Deze noodopvang is enkel bedoeld voor ouders die het écht nodig hebben en geen andere oplossing vinden.
 
Als ouder kan je tot vrijdag 26 maart 12.00 uur via www.maldegem.be/noodopvang aangeven op welke dagen je noodopvang nodig hebt. Opgelet: dit is een inschrijving onder voorbehoud. Bij een overbevraging zullen we voorrang geven aan de meest kwetsbaren of aan kinderen waarvan de ouders in cruciale beroepen en essentiële diensten werken.
 
Wie vragen heeft over de noodopvang kan mailen naar meldpunt.kinderopvang@maldegem.be of bellen naar tel. 050 72 89 70. 

Wens je een werkgeversattest nav sluiting van de school in de week van 29 maart 2021?Vraag dit via mail aan via secretariaat@vbsdekleiheuvel.be met vermelding naam kind(eren) en klas en welke data voor wie (naam mama/papa).

 
26/03/2021


Wat te doen als besmetting is vastgesteld met COVID19 bij een leerling de komende 'paas'weken'?
Als er bij een leerling een besmetting is vastgesteld, is het belangrijk dat ouders  de school zo snel mogelijk  informeren. Gedurende de komende 3 'paasweken' kan u deze info doorgeven via ons CORONANUMMER 0474/10.84.69.

Zou er toch nog de komende dagen een besmetting opduiken binnen uw gezin, dan vragen wij u uitdrukkelijk om ons hiervan in te lichten . Zoals kinderen bvb. die in quarantaine worden geplaatst in de week van 12 april en die hierdoor niet kunnen starten op maandag 19 april. Deze info graag via  secretariaat@vbsdekleiheuvel.be.

We hopen om op maandag 19 april het contactonderwijs normaal te kunnen hervatten, met nieuwe goede moed en in een goede gezondheid. We doen een uitdrukkelijke oproep om u aan de maatregelen te houden, dit is in het belang van ons allemaal.

Dank voor uw begrip.
team vbs de kleiheuvel
26/03/2021


Warme maaltijden voor je kind in april ? Bestel via google forms.
Voor de warme maaltijden van APRIL 2021 kan dit TOT EN MET DINSDAG 23 MAART via onderstaande link (afgesloten op 25.03)

Een overzicht van je bestelling zal je ontvangen via het emailadres dat je hebt opgegeven (controleer even of de e-mail niet bij je spam of ongewenste post is beland).

U vindt een kleine handleiding hiernaast bij de schooldocumenten. Van zodra de menu en de allergenen bekend zijn , plaatsen we deze op de website.

19/03/2021


Actie Broederlijk Delen: Delen doet goed!
Bedankt aan alle kinderen van de lagere school om leuke, creatieve, fantasievolle en kleurrijke monsterbuttons te ontwerpen! 
Er werden meer dan 650 buttons verkocht.
Dank jullie wel!
11/03/2021


vrijdag 12 maart PYJAMADAG
Heel wat leerlingen kunnen wegens langdurige ziekte vaak niet naar school gaan.  Ze volgen de les van thuis uit (of vanuit het ziekenhuis) ondanks ziekte. Op Pyjamadag staan we stil bij het belang van onderwijs voor zieke kinderen en jongeren.  Dit jaar staat het thema ‘dromen’ centraal, want ook Bednetters hebben dromen.

Op vrijdag 12 maart 2021 is het Nationale Pyjamadag.
Jij doet toch ook mee???
Kom in jouw pyjama of de outfit van je droomberoep naar school. En steek met de klasfoto alle langdurig en chronisch zieke kinderen een hart onder de riem.
4/03/2021


Dank aan al onze vrijwilligers !

3/03/2021


info en inschrijvingen enkel op afspraak
Je kind online inschrijven via de knop hiervoor op de welkompagina zodat we beschikken over uw contactgegevens en een concrete datum kunnen prikken. Wij nemen contact met u op om een afspraak te maken en de inschrijving verder in orde te maken. Afspraak is steeds om 16 uur met directeur Stefanie Van den Bussche op donderdag.

Onder volgende veiligheidsmaatregelen:
*afstand houden
*mondmasker
*handhygiëne
*bezochte binnenruimtes voldoende ventileren of verluchten

*bubbelbezoek : voor elke instapper afzonderlijke afspraak (tenzij meerdere kinderen uit één gezin per afspraak) = gescheiden gezinsbubbels
*de bezoeken met maximaal drie personen per bubbel

*geen leerlingen  op school aanwezig (tenzij kinderen in de naschoolse opvang)

 
28/02/2021


Bericht vanuit de Parochie
In het bisdom Gent gaan de vormselvieringen door in de maand september. Voor onze parochie H. Drie-eenheid in Maldegem (behorend tot het dekenaat Eeklo/bisdom Gent) zullen de vormselvieringen doorgaan in het weekend van 11 en 12 september 2021. Tegen april 2021 volgen de concrete afspraken betreffende de uren en wie wanneer. Graag hiervoor dus nog wat geduld.

Ook de vieringen van de eerste communie die voorzien waren in mei 2021 worden uitgesteld. De eerste communie zal dus niet doorgaan in de meimaand maar hopelijk dan toch in de zomer of het najaar van 2021!  Deze vieringen dienen we in overleg met het bisdom en de parochieploeg nog verder concreter te maken. We zullen ten laatste eind april 2021  de nodige data, werkwijze en vormgeving meedelen. Ga er wel vanuit dat we ook dan nog niet in grote getale zullen mogen samenkomen.
20/02/2021


FIJNE KROKUSVAKANTIE
We wensen alle kinderen een FIJNE KROKUSVAKANTIE met veel buitenpret !
12/02/2021


Dikke truiendag
Dinsdag 9 februari is het voor de 17de maal dikke truiendag. Ook dit jaar doen wij mee.
De klassen kunnen activiteiten kiezen uit een aantal voorstellen van de MOS-groep. Enkele voorbeelden: verwarming verlagen, te voet of met de fiets naar school komen, het filmpje van Frank De Boosere bekijken en bespreken, een gedicht over dikke truiendag schrijven, ...
Elke activiteit staat voor een aantal punten die kunnen samengeteld worden op het einde van de dag. Op vrijdag volgt een beloning.
We raden aan om de kinderen warme kleren aan te trekken.
Misschien zetten jullie die dag ook thuis een graadje lager?
7/02/2021


Lenteconcert van kinderkoor Piccolo Coro geannuleerd
Maandenlang zijn we enthousiast de liederen van het lenteconcert aan het oefenen met ons kinderkoor Piccolo Coro. Het coronavirus gooit roet in het eten omdat er nog altijd geen concerten bijgewoond mogen worden. Tot onze grote spijt moeten wij jullie melden dat het lenteconcert van zaterdag 20 maart 2021 geannuleerd wordt. Van zodra er terug groen licht is, plannen we een nieuw evenement met het kinderkoor Piccolo Coro.
Wie wenst, kan zijn ingangsticket van zaterdag 20 maart terugbetaald krijgen.
Dit kan door uw kaarten in een gesloten omslag te stoppen in de brievenbus van VBS De Kleitheuvel, Kleitkalseide 107, Kleit, met vermelding van uw naam en rekeningnummer t.a.v. kinderkoor Piccolo Coro, ten laatste op 15 maart 2021. De terugbetaling zal gebeuren voor 1 april 2021.
Wij stellen het op prijs als u de aankoop van de kaarten als sponsoring ziet voor ons kinderkoor. We blijven vast en zeker verder leuke liederen zingen om deze fier aan jullie te brengen.
Muzikale groeten
Jan, Ingrid, Rita, juf Kim, juf Mieke
7/02/2021


PANNENKOEKEN : GROTE DANK JE WEL !!
02.02.2021 Maria Lichtmis en dan smullen we met z'n allen pannenkoeken.

De kinderen in de 2de en 3de kleuterklas van juf Hilde zullen in de loop van dit schooljaar eens goed verwend worden of een extraatje kunnen doen als prijs voor de best verkopende klas voor onze pannenkoekenactie!
27/01/2021


Brugfiguur
In bijlage een flyer betreffende Kay, de brugfiguur voor onze school.
brugfiguur
brugfiguur 2
18/01/2021


ACTIES OP SCHOOL
Daar we u graag laten genieten van interessante acties bezorgen we u graag in bijlage info “mijn schoolkiosk”.
 
Alvast dank voor de steun aan onze school! Alle kleintjes zorgen dat we mooie doelen kunnen realiseren !
Via aankopen online via TROOPER werd  reeds 115 euro aan de school gedoneerd – HARTELIJK DANK !
Aankoop abonnement tijdschrift of krant via "mijn schoolkiosk".
15/01/2021


TOT 2021 ... fijne feestdagen en een zalige en deugddoende kerstvakantie !

18/12/2020


KERSTVIERING en familienieuws
Geniet van onze digitale kerstviering ... dank aan alle leerkrachten, personeelsleden en kinderen die hier aan meewerkten !