Aanmelden
oproep skeelers - rolschaatsen - skateboarden
We willen graag volgend schooljaar de kinderen de kans geven om te skeeleren, rol schaatsen of te skate boarden tijdens naschoolse opvang en middagpauze. Wie skeelers, rolschaatsen of een skateboard thuis heeft staan dat niet meer wordt gebruikt, dan willen wij dit graag een 2de leven geven (liefst in goede staat). Alvast hartelijk dank!
3/07/2019


en nu genieten ...

28/06/2019


info en inschrijvingen zomervakantie
info en inschrijvingen tot en met woensdag 3 juli en vanaf dinsdag 27 augustus
 
elke werkdag van 9.30 uur tot 11.30 uurof na afspraak info@vbsdekleiheuvel.be
 
28/06/2019


zomerregeling
Tijdens de zomermaanden zal de school gesloten zijn van donderdag 4 juli
tot en met maandag 26 augustus 2019.
 
Op de andere werkdagen  kan u bij ons terecht
van 9.30 tot 11.30 uur  of na afspraak.
 
28/06/2019


zomervakantie
binnen enkele uurtjes is het zover ... zomervakantie ...

Lees onze vakantiewens bij 'stille ruimte' !
 
We zien jullie graag terug op maandag 2 september 2019 om 8.30 uur bij de feestelijke start van het komende schooljaar 2019-2020 (inkom via de zwarte poort ter hoogte van de sporthal). Mogelijks is de pleinaanleg nog niet klaar en kan je de poort bereiken via cafetaria De Berken of parking grot.
28/06/2019


laatste schooldag kleuterschool
Voor onze kleuters is er nog een volle dag school ... om 15.30 uur zwaaien we onze derde kleuterklassers uit  ! Allen welkom!

Er mogen geen kleuters worden meegenomen tijdens de lesuren naar huis in de namiddag ! We maken geen uitzonderingen. Kleuters die om 13.15 uur als aanwezig zijn geregistreerd dienen tot 15.35 uur op school te blijven. Gelieve ze dus niet weg te plukken uit de klassen tijdens de werking !
28/06/2019


oudercontacten lagere school
Beste ouders,

op vrijdag 28 juni krijgen de lagere schoolkinderen een half dagje vrijaf (in de namiddag) daar wij als school oudercontacten organiseren.

Wij willen jullie de kans geven om nog even bij de klasjuffen en -meesters langs te gaan voor een kort feedbackmoment van het voorbije schooljaar van uw kind(eren) en eventuele overdracht voor volgend schooljaar.

directieteam en team
28/06/2019


familienieuws
Lees ons familienieuws bij 'stille ruimte' en klik door naar familienieuws juni 2019.

Word er een broertje of zusje geboren deze zomer of gaan jullie trouwen de komende zomermaanden? Verlies je een geliefde?

Bezorg ons een geboortekaartje, overlijdensbericht, trouwaankondiging , …
en wij plaatsen dit graag bij ons familienieuws.
Zo is onze school één grote familie!
 
28/06/2019


Doorgaand verkeer in het dorp op vrijdag, 11:30
Vrijdagmiddag wuiven we het zesde leerjaar uit met toeters en bellen op hun fiets. Omstreeks 11:30 rijden de leerlingen een ererondje door het dorp. De ganse school juicht ze toe langs de Kleitkalseide. Ze vertrekken bij het zebrapad op de Kleitkalseide, rijden de Halledreef in en keren terug via de Mariagrot. Dit gebeurt onder politiebegeleiding. 
Hiervoor zal omstreeks 11:30 de doorgang bij de Aalterbaan - Halledreef en Halledreef - Kleitkalseide een tiental minuten niet mogelijk zijn. 
Dank voor uw begrip & van harte welkom om het zesde leerjaar mee uit te wuiven! 
Parcours uitzwaaien L6
26/06/2019


doorschuifdag
Beste,

In bijlage vindt u een brief omtrent de doorschuifdag van vandaag.
doorschuifdag
24/06/2019


GEZOCHT : extra vrijwilliger ter ondersteuning in secretariaat
Voor komend schooljaar zoeken we een extra vrijwilliger ter ondersteuning van ons secretariaat. Dit omvat enerzijds het verzorgen van permanentie in het secretariaat (vragen kinderen, medewerkers, ...), onthaal van bezoekers, telefoons beantwoorden, allerlei klassementen, kleine administratieve taken, eerste hulp bij ongevallen, kleine onderhouds- en cateringtaken , kopieer - en drukwerk, enz . We verwachten dat je discreet, flexibel en sociaal ingesteld bent en goed in team kan werken. Het is een afwisselende job in een aangename werkomgeving met een ruime autonomie.
Heb je interesse ? Neem contact met logisitiek directeur Stefanie Van den Bussche op donderdag of vrijdag !
23/06/2019


Nieuwsbrief 6: afsluiten van het jaarthema
U kan op deze welkompagina bij de nieuwsbrieven de laatste nieuwsbrief van het jaarthema 'Trommelen voor de vrede' lezen. 
23/06/2019


Warme dagen verwacht
Er worden tropische temperaturen verwacht tijdens de laatste schoolweek. Zorg je voor je kinderen voor aangepaste kledij? Een petje of hoedje, een T-shirt of kledingstuk waarbij de schouders bedekt zijn, een zonnebril.
Stevig schoeisel is op school van belang om ongevallen te vermijden. We raden teenslippers en schoeisel zonder hielriempje af. 
Graag ook voldoende water en eventueel zonnecrème meegeven. 
Zo genieten we samen goed beschermd van de laatste schooldagen! 
21/06/2019


GELUK DOORGEEFDAG


IN KADER VAN DE GELUK DOORGEEFDAG op dinsdag 18 juni 2019 GING HET EERSTE LEERJAAR OP BEZOEK BIJ ONZE BUREN IN DE PASTORIJ ... geven is een klein deeltje dat helpt om je eigen geluk mee uit te bouwen !
21/06/2019


DANK JE WEL FIETSERSBOND
Graag zetten we de leden van de fietsersbond ook even in de bloemetjes ... dank zij hun aanwezigheid bij de vele fietsuitstappen kunnen onze schoolkinderen veilig naar hun bestemming en terug !
ONGELOOFLIJK BEDANKT VOOR JULLIE ONDERSTEUNING in naam van kinderen, ouders, personeel en directieteam !
18/06/2019


DANK JE WEL OUDERRAAD
Langs deze weg willen we als directieteam en personeelsgroep de leden van de ouderraad hartelijk danken voor hun vrijwillige inzet ten belange van onze school - schoolkinderen en schoolwerking !

Er werd een digibord aangekocht voor het eerste leerjaar en ook in het 2de leerjaar zullen ze vanaf 01.09.2019 van start gaan met vaste beamer in de klas.

MUCHOS GRACIAS !

noteer alvast volgende data / activiteiten van de ouderraad :
vrijdag 18.10.2019 chrysantenverkoop
vrijdag 22.11.2019 winter afterwork
zaterdag 16.05.2020 schoolfeest
18/06/2019


MOSfeest
Dinsdag 25 juni 2019 is er in de namiddag ons jaarlijks MOSfeest ... dit jaar geen smulpartij maar een wieltjesdag georganiseerd door de leerlingenraad.

Dank voor het jarenlange lekkers waar we mochten van genieten.

Op ons schoolfeest komend schooljaar, zaterdag 16 mei 2020 willen we graag een dessertbuffet aanbieden met alle lekkers van ouders/grootouders/sympathisanten /... voor een klein prijsje ten voordele van onze schoolwerking. Nogmaals dank aan alle bakkers smiley
en we kijken al uit naar al dat lekkers in 2020 heart !
18/06/2019


Ben je op zoek naar een knappe locatie voor je babyborrel, huwelijksfeest, vergaderzaal of een kindvriendelijke en leuke locatie voor je communiefeest, een groene stopplaats voor je sneukeltocht, ...?

Onze school wil zich maximaal openstellen. Dat doet ze door haar gebouwen na de schooluren ter beschikking te stellen aan ouders, buurtbewoners, verenigingen of bedrijven. Je kan gebruik maken van onze eetzaal (oude refter of de retro) inclusief keuken, tafels en stoelen. Je kan er ook voor kiezen om de speelplaats vooraan en het grasveld te huren voor een echt buitenfeest of tuinfeest . Zo neemt onze school een echte plek in het sociale weefsel van Kleit in. Wil je liever onze nieuwe zaal , de nouveau, gebruiken (inclusief keukentje exclusief meubilair ) vooraan een stijlvol feest of activiteit buiten de schooluren?

Bij "PRAKTISCHE INFORMATIE  - klik door 'huur lokalen' " kan je de gebruiksovereenkomst terug vinden met daarin de afspraken en prijzen geldig vanaf 1 september 2019. Maak een afspraak met directie Stefanie Van den Bussche
  om te reserveren.
16/06/2019


sponsorloop 2019


We hadden een zonnige zwoele vrijdagnamiddag met ruim 200 lopers ... dank voor de gulle sponsoring! Volgende week krijgen de kinderen de sponsorbrieven mee naar huis. Graag voor eind juni centjes in gesloten enveloppe aan secretariaat bezorgen aub (eventueel via klas). Centjes van meerdere kindjes uit zelfde gezin mogen gerust in 1 keer worden binnen gebracht.

We zamelden vandaag ruim 1900 euro in !
BEDANKT !!!
14/06/2019


instapdata en peuterkijkmomenten 2019-2020
Meer  info bij praktische informatie - klik door naar instapdata.
flyer instapdata en inschrijfmomentjes 2019-2020 startende kleuters
14/06/2019


vakantiedagen 2019-2020
Best ouders,

Hierbij de vakantiedagen voor komend schooljaar.
vakantiedagen 2019-2020
14/06/2019


afzwaai K3
Op vrijdag 28 juni zullen onze 3de kleuterklassers letterlijk de kleuterschool uit vliegen ... om 15.35 uur bij het belsignaal zullen we alle ouders op de speelplaats hun kleuter zien afzwaaien. Van harte welkom om samen afscheid te nemen van de kleuterschool en de zomervakantie in te zetten.
13/06/2019


Nieuws vanuit de parochie: eerste communie en H. vormsel 2020
Wij ontvingen volgend bericht in verband met de eerste communie en het H. vormsel in 2020: 
 
Op de vergadering van de parochieploeg in wording van 5 juni ll. werden de volgende beslissingen genomen in verband met de data voor de vieringen van de Eerste Communie en het H. Vormsel.
 
Data Eerste Communie 2020:
Er zullen twee Eerste Communievieringen plaats vinden en dit enkel nog in de hoofdkerk in Maldegem-centrum.
Op 10 mei 2020 voor de kerkplekken Adegem (De Papaver), Kleit (De Kleiheuvel) en Donk (De Parel) ;
Op 21 mei 2020, op het feest van Ons-Heer-Hemelvaart voor de Kerkplek Maldegem(Ark-Wijkschool Vossenhol, Wijkschool Strobrugge, Wijkschool Middelburg en Driesprong).
Met de parochieploeg spreken we nu verder af hoe de pastoraal rond de eerste communie in het komende jaar 2019-2020 zal verlopen. Het wordt een nieuwe werkwijze vanuit de beleidsvisie van het bisdom die sinds 2008 van kracht is, maar nog niet overal is doorgedrongen.
We zullen vanuit de parochie verder duidelijk communiceren met de scholen. Daarom zal er in de loop van de maand september een samenkomst door gaan met de belanghebbende directies en leerkrachten om samen de beleidsvisie verder praktisch te bekijken  en de ondersteuning en medewerking tussen de scholen en de parochie te bekijken en in te vullen.
 
Wat de vormselvieringen 2020 betreft, kregen we ondertussen van het bisdom de bevestiging dat ons dekenaat en onze parochie in Maldegem het weekend van 23 en 24 mei 2020 werd toegewezen. Het H. Vormsel zal dus plaats vinden na O.H. Hemelvaart , in het weekend van 23 en 24 mei 2020, telkens ook in de hoofdkerk in Maldegem-centrum.  Met de catechisten spreken we nu verder af welke groep/kerkplek op welke dag en welk uur aan bod zal komen.


We houden u het komende schooljaar verder op de hoogte met concrete informatie.
11/06/2019


fietsenrij en politietoezicht
Beste ouders,

daar de site van sporthal De Berken en speelpleinen nog afgesloten zijn, zal de fietsrij langs grot richting kerk wandelen onder begeleiding van 2 leerkrachten om 11.40 uur en 15.35 uur. De uitgang ter hoogte van de fietsenstalling wordt ENKEL gebruikt voor de fietsrij! De ingang van de school is via bruine deur Kleitkalseide.

We vroegen alvast extra politie  toezicht ter hoogte van parking grot om 8.30 uur en 15.30 uur. Geef een gerust een seintje indien dit onvoldoende gebeurt of bij onregelmatigheden. Graag wijzen we iedere  chauffeur op zijn/haar verantwoordelijkheid in het verkeer.

Wees dus een dame of heer in het verkeer ! Of een echte influencer (wees een voorbeeld voor onze schoolgaande kinderen)  !
6/06/2019


herstart 6 juni 2019
Op donderdag 6 juni 2019 herstarten we op onze eigen locatie in de Kleitkalseide - we wachten nog op publicatie van de resultaten van de laatste staalnames op de website van de gemeente Maldegem nadat we eind vorige week telefonisch/mondeling werden gerust gesteld . Ook wij (directieteam en schoolbestuur) wensen de resultaten van deze staalnames in te zien vooraleer een definitieve GO te geven !

Logistiek directeur Stefanie Van den Bussche start vanaf 1 juni terug progressief op en zal tot eind augustus halftijds aan de slag gaan als logistiek directeur op onze school. Zij zal elke donderdag en vrijdag op onze school aanwezig zijn. Dit schooljaar zal zij om gezondheidsredenen geen coördinerende taken binnen onze scholengemeenschap meer opnemen.

Het wordt een blij weerzien ! Tot ziens !
4/06/2019


Organisatie week van 3 juni
Gisteren werden opnieuw stalen genomen. De resultaten zijn omstreeks 16:00 bekend. Vandaag werden extra stalen genomen op het schoolterrein en in de gebouwen. U kan de komende uren en dagen de berichtgeving over de resultaten volgen via de website van de gemeente: https://www.maldegem.be/

Volgens de beschikbare informatie op dit moment is het vrijgeven van de site op maandag 3 juni of dinsdag 4 juni gepland. Zonder tegenbericht verhuizen we terug op woensdag 5 juni. In dit scenario verwelkomen we jullie vanaf donderdag 6 juni opnieuw op onze school in Kleit.
Verderop leest u de praktische informatie voor maandag, dinsdag en woensdag.

We bereiden ons voor om te herstarten. Ons TOPteam (poetspersoneel) zorgt voor opgefriste lokalen. Een gespecialiseerde firma brengt nieuwe filters aan in de verluchting van de nieuwbouw. Het leerkrachtenteam installeert zich weer in hun vertrouwde klas. 
Vanaf donderdag 6 juni bieden we opnieuw warme maaltijden op school aan.
Vanaf de start van de werken aan het dak van de sporthal vonden er geen turnlessen meer plaats in de sporthal. De turnkledij die in de schoolgangen hangt is in orde. Uiteraard mag u deze wassen en terug meegeven op de dag van de bewegingsles.
De kinderen speelden de voorbije weken voluit in de natuur. We raden aan om uw kind(eren) te controleren op tekenbeten. Meer info: https://www.tekenbeten.be/
 
Praktische info voor de week van 3 juni

Maandag 3 juni – facultatieve verlofdag.
Er is geen school of opvang.

Dinsdag 4 juni – de lessen gaan door op onze drie tijdelijke locaties: 
Kleuterschool en eerste leerjaar - IBO Zandloper, Zandakkers 16, Adegem
Tweede leerjaar - CC Den Hoogen Pad, Dorp 16, Adegem 
Derde en vierde leerjaar - CC Den Hoogen Pad, Dorp 16, Adegem 

Het vijfde en zesde leerjaar gaan op schoolreis. Zij vertrekken vanaf CC Den Hoogen Pad.

De geplande afspraken met het CLB voor medisch toezicht (eerste kleuterklas) gaan door in een lokaal bij De Zandloper. 

De vervoersregeling blijft behouden.

Woensdag 5 juni – verhuisdag.
Dit heeft tot gevolg dat de lessen niet kunnen doorgaan. Dit is een gewettigde afwezigheid voor alle leerlingen, ten gevolge van overmacht. Er is geen verplichte aanwezigheid vereist. Kinderen die niet aanwezig zijn, hoeven geen afwezigheidsbriefje mee te brengen.

De gemeente zorgt voor een alternatieve oplossing:
Er wordt voorschoolse opvang voorzien bij IBO Zandloper, Zandakkers 16, Adegem. De aanwezigheid wordt geregistreerd, maar niet aangerekend.

Tijdens de schooluren:
 • Kleuterschool: opvang in IBO Zandloper, Zandakkers 16, Adegem (050 71 58 45). Vertrouwde gezichten van de school vangen de kinderen op.
 • Lagere school: er wordt een sportief alternatief voorzien door sportanimatoren in sporthal MEOS (050 72 89 70). Ook hier zullen vertrouwde gezichten van de school de kinderen opvangen. 
De kinderen brengen een drankje en tussendoortje mee.

Vervoer

Voorschoolse opvang vanaf 7:00
Ouders kunnen zelf hun vervoer voorzien naar IBO De Zandloper (Adegem).
Of er wordt vervoer voorzien, namelijk:

- Kinderen kunnen zich aanmelden in de kerk voor de voorschoolse opvang vanaf 7 uur.
- Vicky Bourgonjon onthaalt de kinderen in de kerk en maakt met de kinderen en ouders de nodige afspraken.
- Er wordt vervoer voorzien vanuit de kerk naar IBO De Zandloper (Adegem) met een busje van de mindermobielencentrale.
- De kinderen worden bij aankomst onthaald door Martine Haemerlinck.

Kinderen van de lagere school worden tegen schooltijd naar MEOS gebracht. Kinderen van de kleuterschool blijven bij IBO De Zandloper.

Kinderhof
Kinderen die voor – en/of naschools worden opgevangen bij het Kinderhof worden heen - en teruggebracht naar IBO De Zandloper of MEOS.

Voor kinderen die niet met eigen vervoer naar MEOS of IBO De Zandloper kunnen:

- Er wordt busvervoer voorzien van de kerk in Kleit naar MEOS en IBO De Zandloper. Dit vervoer wordt ook na schooltijd voorzien om de kinderen terug te brengen naar de kerk in Kleit.
- Kinderen die gebruik willen maken van dit busvervoer zijn om 08:00 bij de kerk.  Ze worden daar geregistreerd. De bus vertrekt om 8:10 stipt.
- Kinderen die na schooltijd met de bus terug naar Kleit moeten, worden begeleid tot aan de bus. Hun terugkomst wordt verwacht omstreeks 12:15 in Kleit.

Kinderen die met eigen vervoer komen, kunnen vanaf 8:15 terecht bij MEOS of IBO De Zandloper.
 
Hoe kan u ons helpen?
Met een mailtje naar vervoer@vbsdekleiheuvel.be met de vermelding van:
 • * Naam en klas van uw kind(eren),
  * Aan – of afwezigheid op woensdag 5 juni,
  * Inschrijven voor het busvervoer heen en terug (regeling voor de voorschoolse opvang en/of tijdens de schooluren of zelf brengen/ophalen).
U kan eveneens helpen door dinsdag 4 juni een briefje mee te geven in de boekentas of een boodschap in de schoolagenda te noteren.

Alvast hartelijk dank voor uw vlotte medewerking!
29/05/2019


Asbest site sporthal Kleit - update 24 mei - Geen risico op kanker door vrijgekomen asbest
Het gemeentebestuur organiseerde gisteren in samenwerking met het Agentschap Zorg & Gezondheid van de Vlaamse overheid, Logo Gezondplus, OVAM en vbs de kleiheuvel een infomoment over asbest n.a.v. het afsluiten van de site aan de sporthal in Kleit.
Alle meetresultaten, alsook de presentaties kan je via deze link bekijken:
https://www.maldegem.be/asbest-site-sporthal-kleit-update-24-mei

24/05/2019


Update organisatie week van 27 mei
De lessen gaan komende maandag, dinsdag en woensdag op onze drie tijdelijke locaties door: 
Kleuterschool en eerste leerjaar - IBO Zandloper, Zandakkers 16, Adegem
Tweede, vijfde en zesde leerjaar - CC Den Hoogen Pad, Dorp 16, Adegem 
Derde en vierde leerjaar - VBS De Papaver, Dorp 28A, Adegem 

De organisatie voor vervoer, voor – en naschoolse opvang en de middagpauze behouden we. Hieronder kan u deze nalezen. Bij vragen, aarzel niet om contact op te nemen.

Bereikbaarheid secretariaat

Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 050/71.15.93 (VBS De Papaver). U wordt doorverbonden met Mieke Heene, onze secretaresse. Ook het e-mailadres info@vbsdekleiheuvel.be is actief. 
U kan ook langskomen op het secretariaat van VBS De Papaver waar Mieke Heene aanwezig is (op ma, di en do). Het secretariaat van VBS De Papaver bevindt zich op de afdeling Dorp 16A, Adegem. De ingang bevindt zich in de straat naast de kerk, tegenover De Pastorij. Via de rode poort komt u op de speelplaats. Het secretariaat bevindt zich rechtdoor in het schoolgebouw.  

Vervoer 

> Voor kinderen die niet met eigen vervoer naar de tijdelijke klaslokalen komen:

Er wordt busvervoer voorzien vanaf de kerk en het Kinderhof in Kleit naar de tijdelijke lokalen in de Zandloper, Den Hoogen Pad of De Papaver. Dit vervoer wordt ook na schooltijd voorzien om de kinderen terug te brengen naar de kerk of het Kinderhof in Kleit.

Kinderen die gebruik willen maken van dit busvervoer zijn om 7:45 bij de kerk.  Ze worden geregistreerd door Vicky Bourgonjon in de kerk. De bus vertrekt om 8:00 stipt.

Kinderen die na schooltijd met de bus terug naar Kleit moeten, worden door de leerkrachten begeleid tot aan de bus. Deze vertrekt terug naar Kleit om 15:50, en op woensdag om 12:20.

U kan opnieuw mailen naar vervoer@vbsdekleiheuvel.be wanneer u gebruik wenst te maken van het busvervoer. Het vergemakkelijkt onze organisatie wanneer u per dag de regeling voor elk kind vermeldt en een afzonderlijk briefje bezorgt aan de leerkracht.  
 
> Kinderen die met eigen vervoer komen, kunnen vanaf 8:15 (en 13:00) terecht bij de tijdelijke klaslokalen:
Kleuterschool en eerste leerjaar - IBO Zandloper, Zandakkers 16, Adegem
Tweede, vijfde en zesde leerjaar - CC Den Hoogen Pad, Dorp 16, Adegem 
Derde en vierde leerjaar - VBS De Papaver, Dorp 28A, Adegem 

Na schooltijd worden de kinderen weer opgehaald bij IBO Zandloper (kleuterschool en 1ste leerjaar) of bij CC Den Hoogen Pad (2de tot en met 6de leerjaar).

Voor – en naschoolse opvang

Algemeen:
Voor – en naschoolse opvang worden in IBO De Zandloper (Adegem) georganiseerd.
De aanwezigheid van de kinderen wordt geregistreerd. De opvang wordt aangerekend op de schoolrekening volgens onze normale tarieven.
De kinderen krijgen bij IBO Zandloper een gekleurd polsbandje. Dit vergemakkelijkt registratie, verzamelen etc.
Ouders kunnen zelf hun vervoer voorzien naar IBO De Zandloper (Adegem) of er wordt vervoer voorzien (zie verderop).
Op woensdagnamiddag wordt er zoals gewoonlijk geen naschoolse opvang voorzien.

Voorschoolse opvang: 
Kinderen kunnen zich aanmelden in de kerk voor de voorschoolse opvang vanaf 7 uur.
Vicky Bourgonjon onthaalt de kinderen in de kerk en maakt met de kinderen en ouders de nodige afspraken.
Er wordt vervoer voorzien vanuit de kerk naar IBO De Zandloper (Adegem) met een busje van de mindermobielencentrale.
De kinderen worden bij aankomst onthaald door Martine Haemerlinck.
Kinderen die les krijgen in CC Den Hoogen Pad of De Papaver worden tegen schooltijd met het busje/treintje naar daar gebracht.

U kan opnieuw mailen naar vervoer@vbsdekleiheuvel.be wanneer u gebruik wenst te maken van het busvervoer. Het vergemakkelijkt onze organisatie wanneer u per dag de regeling voor elk kind vermeldt en een afzonderlijk briefje bezorgt aan de leerkracht.  

Naschoolse opvang:
Na school wordt er vervoer voorzien van CC Den Hoogen Pad & De Papaver naar IBO De Zandloper. Leerkrachten begeleiden de kinderen tot bij het busje/treintje.
Vicky Bourgonjon zorgt ter plaatse voor onze kinderen. Martine Haemerlinck begeleidt de studie.
Ouders halen hun kind(eren) op bij De Zandloper.
U kan terecht bij De Zandloper tot 18:00.

Kinderhof

Kinderen die ingeschreven zijn bij het Kinderhof worden met een busje heen en terug gebracht.
Er is 's middags vervoer voor peuters/kleuters die in het Kinderhof slapen. Zij worden om 11:40 opgehaald bij de Zandloper en naar het Kinderhof gebracht. 
Gelieve te mailen naar vervoer@vbsdekleiheuvel.be of een seintje geven aan juf Joyce wanneer u gebruik wenst te maken van deze regeling. Dank!

Middagpauze

> Voor wie blijft eten
Komende week kunnen geen warme maaltijden worden gebruikt. De kinderen brengen een lunchpakket mee. Drankjes worden ter plaatse voorzien. 
De kinderen brengen de middagpauze door op hun eigen locatie (IBO Zandloper, CC Den Hoogen Pad, VBS De Papaver). 

> Voor wie naar huis gaat  
Kinderen die 's middags naar huis gaan, worden om 11:40 opgehaald op hun locatie (De Zandloper of verzamelplaats Den Hoogen Pad). Wanneer u op twee verschillende locaties tegelijkertijd wordt verwacht, is er toezicht voor kinderen die even moeten wachten. Om 13:15 starten de lessen opnieuw.
 
Alvast HARTELIJK DANK voor uw medewerking!
 
Hou onze website en klaswebsites in de gaten voor komende updates! 
24/05/2019


Organisatie week van 27 mei
Wij kunnen tot nader bericht nog niet terugkeren naar onze school in Kleit. De lessen gaan komende maandag, dinsdag en woensdag op onze drie tijdelijke locaties door:
Kleuterschool en eerste leerjaar - IBO Zandloper, Zandakkers 16, Adegem
Tweede, vijfde en zesde leerjaar - CC Den Hoogen Pad, Dorp 16, Adegem 
Derde en vierde leerjaar - VBS De Papaver, Dorp 28A, Adegem 
 
We behouden onze organisatie, bijvoorbeeld voor vervoer en voor – en naschoolse opvang. In de loop van de dag plaatsen we een overzicht van de organisatie op onze website.
24/05/2019


Asbest site sporthal Kleit - update 22 mei - infomoment asbest - donderdag 23 mei om 19.00 uur
Beste

Het gemeentebestuur organiseert in samenwerking met vbs de kleiheuvel, Logo Gezondplus en OVAM een infomoment over asbest n.a.v. het afsluiten van de site aan de sporthal in Kleit.
 
De infovergadering gaat door as. donderdag 23 mei 2019 in CC Den Hoogen Pad,  Adegem-Dorp 16/B. De vergadering begint stipt om 19.00 uur.
 
Tijdens de vergadering wordt een toelichting gegeven over de werken aan de site, de asbestmetingen en resultaten, alsook de gezondheids- en juridische aspecten.
 
We heten u van harte welkom namens het gemeentebestuur
22/05/2019


Update organisatie week van 20 mei
Dag één. We hebben ons nieuwe stekje ingenomen. De lessen gingen weer van start. En de kinderen genoten van de speelruimtes! 

Naschoolse organisatie
We controleren meerdere malen waar elk kind naschools wordt opgevangen. U kan onze naschoolse organisatie extra helpen door een briefje mee te geven in de boekentas of een boodschap in de schoolagenda te noteren: waar wordt elk kind per dag na schooltijd verwacht?
 • Zelf ophalen
  Bus kerk in Kleit
  Opvang Zandloper bij Vicky
  Opvang Kinderhof in Kleit
Wanneer u meerdere kinderen heeft, gelieve dit afzonderlijk te noteren voor de leerkracht. Hartelijk dank voor uw medewerking!
 
Derde en vierde leerjaar 
- Voor kinderen die ’s ochtends en/of ’s middags zelf naar school worden gebracht:
De leerkrachten van het derde en vierde leerjaar wachten ’s ochtends en ’s middags de kinderen op bij Den Hoogen Pad én op De Papaver. De leerkrachten begeleiden de kinderen tot in het leslokaal.

- Voor kinderen die ’s middags en/of ’s avonds zelf worden opgehaald:
De leerkrachten van het derde en vierde leerjaar begeleiden de leerlingen na het belsignaal naar Den Hoogen Pad. U kan uw kind(eren) daar opwachten.
 
Leerlingenraad
Komende donderdag (23.05), tijdens de middagpauze, gaat de leerlingenraad door. Juf Delphine begeleidt de verkozenen van het derde tot en met het zesde leerjaar tijdens hun vergadering.
De kinderen van het derde en vierde leerjaar worden na het middagmaal om 12:15 opgehaald op De Papaver door juf Delphine, en na afloop teruggebracht. Daarna sluiten de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar aan in een lokaal in Den Hoogen Pad.  
21/05/2019


Update organisatie week van 20 mei
Locatie Zandloper 
We vragen uit praktische overwegingen om de peuters, kleuters en leerlingen eerste leerjaar tot bij de voordeur te brengen, niet achteraan. 

Bij Zandakkers werd éénrichtingsverkeer georganiseerd. Dit vergemakkelijkt het brengen en ophalen van de kinderen. U kan dus niet in dezelfde richting terugkeren. 
Dank voor uw begrip! 

Bereikbaarheid secretariaat
Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer 050/71.15.93 (VBS De Papaver). U wordt doorverbonden met Mieke Heene, onze secretaresse. Ook het e-mailadres info@vbsdekleiheuvel.be is opnieuw actief. 
U kan ook langskomen op het secretariaat van VBS De Papaver waar Mieke Heene aanwezig is (op ma, di en do). Het secretariaat van VBS De Papaver bevindt zich op de afdeling Dorp 16A, Adegem. De ingang bevindt zich in de straat naast de kerk, tegenover De Pastorij. Via de rode poort komt u op de speelplaats. Het secretariaat bevindt zich rechtdoor in het schoolgebouw.  

Hou onze website in de gaten voor komende updates! 
21/05/2019


We zijn er klaar voor!
We zijn er klaar voor om onze leerlingen morgen opnieuw te ontvangen! Deze voormiddag hebben we onze lesmaterialen verhuisd. In de loop van de namiddag richtten we de nieuwe klaslokalen in. Neem binnenkort een kijkje bij de foto's! 

Morgenochtend nemen we de tijd om de nieuwe locaties te verkennen, afspraken te maken met de kinderen ... Daarna starten we de activiteiten en lessen op. 

Onze bewegingslessen gaan door zoals gepland. We vragen dat de kinderen sportieve kledij aantrekken of meebrengen op de dagen van de bewegingslessen. En eventueel reserveschoenen. 

We vragen eveneens om een gezelschapsspel mee te brengen, als dit mogelijk is. 

Maak je 's ochtends (en/of 's avonds) gebruik van het busvervoer? Meld je zeker aan in de kerk. 

De kinderen van het derde en vierde leerjaar die zelf worden opgehaald, verzamelen na schooltijd (11:40 en 15:35, op woensdag 12:05) voor CC Den Hoogen Pad. 

Vanaf morgen zijn we telefonisch bereikbaar op het nummer 050/71.15.93 (VBS De Papaver). U wordt doorverbonden met Mieke Heene, onze secretaresse. Ook het e-mailadres info@vbsdekleiheuvel.be is opnieuw actief. 

Tot morgen!

Hou onze website en klaswebsites in de gaten voor komende updates! 
20/05/2019


Organisatie week van 20 mei - update vervoer vanaf 21 mei
Er is 's middags vervoer voor peuters/kleuters die in het Kinderhof slapen. Zij worden om 11:40 opgehaald bij de Zandloper en naar het Kinderhof gebracht. 
Gelieve te mailen naar vervoer@vbsdekleiheuvel.be of een seintje geven aan juf Joyce wanneer u gebruik wenst te maken van deze regeling. Dank!

Hou vandaag onze website en klaswebsites in de gaten voor komende updates! 
20/05/2019


Organisatie week van 20 mei - update vervoer en opvang vanaf 21 mei
Kinderhof - regeling vanaf 21 mei
Er is busvervoer voor kinderen die voor of na schooltijd naar het Kinderhof gaan. De bus stopt bij elke locatie. 's Ochtends vertrekken ze om 08:00 bij het Kinderhof. Na schooltijd worden ze teruggebracht. Bij elke opstapplaats registreren we wie meegaat. 
We bekijken de mogelijkheden voor kinderen die 's middags slapen bij het Kinderhof en na 18:00 (na opvang Zandloper) naar het Kinderhof gaan. 

Vervoer
Hartelijk dank om een bericht na te laten op vervoer@vbsdekleiheuvel! (zie eerdere berichtgeving). Hiermee maken we een inschatting hoeveel kinderen meegaan met de bussen. Het is op dit moment niet mogelijk om elke aanvraag te bevestigen. Bijkomende vragen worden meegenomen in de organisatie. 

Middagpauze 
Er worden geen warme maaltijden georganiseerd. De kinderen brengen een lunchpakket mee. Drankjes worden ter plaatse voorzien. 
De kinderen brengen de middagpauze door op hun eigen locatie (IBO Zandloper, CC Den Hoogen Pad, VBS De Papaver). 
Kinderen die 's middags naar huis gaan, worden om 11:40 opgehaald op hun locatie. Wanneer u op twee verschillende locaties tegelijkertijd wordt verwacht, is er toezicht voor kinderen die even moeten wachten. Om 13:15 starten de lessen opnieuw.

Wanneer u zelf uw kind(eren) ophaalt na school
Na schooltijd worden de kinderen weer opgehaald op deze locaties: 

Kleuterschool en eerste leerjaar - IBO Zandloper, Zandakkers 16, Adegem
Tweede, vijfde en zesde leerjaar - CC Den Hoogen Pad, Dorp 16, Adegem 
Derde en vierde leerjaar - VBS De Papaver, Dorp 28A, Adegem (ingang tussen apotheek en bibliotheek)

Maandag 20 mei is er geen school. Dit is een gewettigde afwezigheid voor alle leerlingen, vanwege overmacht. 
Kinderen die opvang nodig hebben, kunnen maandag van 7.00 tot 18.00 uur in de buitenschoolse opvang IBO Zandloper Adegem (Zandakkers 16, 9991 Adegem) terecht. Dit hoeft niet vooraf gereserveerd te worden. Hun aanwezigheid wordt geregistreerd, maar niet aangerekend. Vanaf 7.00 uur zullen vertrouwde gezichten van de school doorheen de dag aanwezig zijn om de kinderen op te vangen.
De kinderen brengen een lunchpakket mee. Er wordt water voorzien.

Hou onze website in de gaten voor komende updates! 

19/05/2019


Organisatie week van 20 mei - vervoer en opvang
Vanaf dinsdag 21 mei wordt dagelijks vervoer en opvang voorzien.

Voor – en naschoolse opvang

Algemeen:
-Voor – en naschoolse opvang worden in IBO De Zandloper (Adegem) georganiseerd.
- De aanwezigheid van de kinderen wordt geregistreerd. De opvang wordt aangerekend op de schoolrekening volgens onze normale tarieven.
- De kinderen krijgen bij IBO Zandloper een gekleurd polsbandje. Dit vergemakkelijkt registratie, verzamelen etc.
- Ouders kunnen zelf hun vervoer voorzien naar IBO De Zandloper (Adegem) of er wordt vervoer voorzien (zie verderop).
- Op woensdagnamiddag wordt er zoals gewoonlijk geen naschoolse opvang voorzien.

Voorschoolse opvang: 
- Kinderen kunnen zich aanmelden in de kerk voor de voorschoolse opvang vanaf 7 uur.
- Vicky Bourgonjon onthaalt de kinderen in de kerk en maakt met de kinderen en ouders de nodige afspraken.
- Er wordt vervoer voorzien vanuit de kerk naar IBO De Zandloper (Adegem) met een busje van de mindermobielencentrale.
- De kinderen worden bij aankomst begeleid naar de opvang.
- Kinderen die les krijgen in CC Den Hoogen Pad of De Papaver worden tegen schooltijd met het busje/treintje naar daar gebracht.
- We maken een inschatting hoeveel kinderen eventueel gebruik willen maken van het busje. U kan ons helpen met een mailtje naar vervoer@vbsdekleiheuvel.be.
 
Naschoolse opvang:
- Na school wordt er vervoer voorzien van CC Den Hoogen Pad & De Papaver naar IBO De Zandloper. Leerkrachten begeleiden de kinderen tot bij het busje/treintje.
- Vicky Bourgonjon zorgt ter plaatse voor onze kinderen.
- Ouders halen hun kind(eren) op bij De Zandloper.
- U kan terecht bij De Zandloper tot 18:00.

Vervoer 
> Voor kinderen die niet met eigen vervoer naar de tijdelijke klaslokalen kunnen:

- Er wordt busvervoer voorzien van de kerk in Kleit naar de tijdelijke lokalen in de Zandloper, Den Hoogen Pad of De Papaver. Dit vervoer wordt ook na schooltijd voorzien om de kinderen terug te brengen naar de kerk in Kleit.
- Kinderen die gebruik willen maken van dit busvervoer zijn om 7.45 bij de kerk.  Ze worden daar geregistreerd. De bus vertrekt om 8.00 stipt.
- Kinderen die na schooltijd met de bus terug naar Kleit moeten, worden door de leerkrachten begeleid tot aan de bus. Deze vertrekt in Adegem op woensdag om 12.20 uur en op andere schooldagen om 15.50 uur terug naar Kleit.
- We maken een inschatting hoeveel kinderen eventueel gebruik willen maken van de bus. U kan ons helpen met een mailtje naar vervoer@vbsdekleiheuvel.be.
 
> Kinderen die met eigen vervoer komen, kunnen vanaf 8:15 terecht bij de tijdelijke klaslokalen:

Kleuterschool en eerste leerjaar - IBO Zandloper, Zandakkers 16, Adegem
Tweede, vijfde en zesde leerjaar - CC Den Hoogen Pad, Dorp 16, Adegem 
Derde en vierde leerjaar - VBS De Papaver, Dorp 28A, Adegem 
Na schooltijd worden de kinderen weer opgehaald op deze locaties.

Hou onze website in de gaten voor komende updates! 
18/05/2019


Organisatie week van 20 mei
Vanaf dinsdag 21 mei organiseren we opnieuw lessen. 
Diverse locaties werden overwogen. We kiezen ervoor om samen school te maken en zoveel mogelijk bij elkaar te blijven. 

Kleuterschool en eerste leerjaar - IBO Zandloper, Zandakkers 16, Adegem
Tweede, vijfde en zesde leerjaar - CC Den Hoogen Pad, Dorp 16, Adegem 
Derde en vierde leerjaar - VBS De Papaver, Dorp 28A, Adegem 
We maken gebruik van de faciliteiten van deze locaties. 
Deze regeling geldt minstens tot en met vrijdag 24 mei en kan mogelijks verlengd worden tot het einde van de daaropvolgende week. 

Gedurende deze periode zullen geen warme maaltijden op school kunnen gebruikt worden. Daarom vragen we om de kinderen een lunchpakket mee te geven. Drankjes worden ter plaatse voorzien. 

De voor - en naschoolse opvang zal doorgaan bij IBO Zandloper, Zandakkers 16, Adegem.

In een later bericht informeren we over praktische regelingen, onder andere vervoer naar de tijdelijke locaties. 
18/05/2019


Update preventieve maatregelen in kader van bouwwerf sporthal De Berken
Laatste update vanuit de gemeente: 

Asbest site sporthal Kleit - update 17 mei, 22.35 uur - extra metingen – nabije omgeving perimeter asbestvrij
 
Gisteren werd een perimeter vastgelegd rond de sporthal, kinderopvang en school in Kleit. Op bevel van de burgemeester werden deze voormiddag uit voorzorg 27 extra stalen genomen aan de gevels en in de tuinen van de huizen in de nabije omgeving van die perimeter, om na te kijken als daar ook asbestpartikels aanwezig zijn. De resultaten tonen aan dat er geen asbest aanwezig is. Een uitbreiding van de huidige perimeter is dus niet nodig.
In de lokalen binnen in de school en in de kinderopvang werden deze ochtend ook extra veegstalen genomen en daar is geen asbest gevonden.
Daarnaast werden luchtmetingen in de perimeter sporthal-kinderopvang-school uitgevoerd. Ook die zijn goed.
Morgen start een professioneel bedrijf met de verwijdering van asbest op de site sporthal-kinderopvang-school. De werken zullen 1 à 2 weken duren.
De kinderopvang en de school werken samen met de gemeente aan een oplossing die aan de betrokken ouders zal worden gecommuniceerd.
De verkiezingen zullen niet in de sporthal maar in de voetbalkantine van F.C. Kleit in de Hogebranddreef plaatsvinden. Maandag of dinsdag worden nieuwe oproepingsbrieven verstuurd.

Om alle vragen van ongeruste burgers te kunnen beantwoorden, laten de gemeente, de school en kinderopvang zich bijstaan door deskundigen van het Agentschap Zorg & Gezondheid van de Vlaamse Overheid en Logo Gezondplus.
We verwijzen naar een persbericht van Logo Gezondplus en het Agentschap Zorg & Gezondheid van de Vlaamse Overheid: www.gezondheidenmilieu.be/nl/actueel/gezondheidsrisicos_van_asbest_in_maldegem-3038.html

Wie nog vragen heeft, kan vanaf maandag terecht bij:
 • de medisch milieudeskundige van Logo Gezond+ via tel. 09 235 74 20 (vragen over asbest en gezondheid)
  het contactnummer van de gemeente via tel. 050 72 89 37
Je kan ook meer lezen over asbest op de website van OVAM via www.asbestinfo.be.

18/05/2019


Update preventieve maatregelen in kader van bouwwerf sporthal De Berken
In bijlage kan u het persbericht lezen van het Agentschap Zorg en Gezondheid & Logo G+ om ons te informeren over mogelijke gezondheidseffecten. 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw huisarts of de medisch milieukundige van Logo Gezond+.
 
Meer informatie over asbest vindt u op www.asbestinfo.be, de infolijn van de OVAM (015 284 284), de medisch milieukundige van Logo Gezond+ (09 235 74 20) en de Vlaamse infolijn (1700).
Persbericht Agentschap Zorg en gezondheid & logo G+
17/05/2019


Update preventieve maatregelen in kader van bouwwerf sporthal De Berken
We zijn volop in overleg met de gemeente zodat we volgende week een alternatieve locatie voor de kinderen kunnen voorzien. 

Maandag 20 mei is er geen school. Dit is een gewettigde afwezigheid voor alle leerlingen, vanwege overmacht. Deze beslissing wordt ondersteund door Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Kinderen die opvang nodig hebben, kunnen maandag van 7.00 tot 18.00 uur in de buitenschoolse opvang IBO Zandloper Adegem (Zandakkers 16, 9991 Adegem) terecht. Dit hoeft niet vooraf gereserveerd te worden. Hun aanwezigheid wordt geregistreerd, maar niet aangerekend. Vanaf 7.00 uur zullen vertrouwde gezichten van de school doorheen de dag aanwezig zijn om de kinderen op te vangen.
De kinderen brengen een lunchpakket mee. Er wordt water voorzien.

Vanaf dinsdag 21 mei zullen de lessen opnieuw kunnen doorgaan op een andere locatie. Via deze weg houden we jullie op de hoogte.
17/05/2019


Update preventieve maatregelen in kader van bouwwerf sporthal De Berken
Deze ochtend werd intensief doorgewerkt voor een vlot verloop van de dag. Wij namen contact op met onze diensten, onder andere het CLB. Zij volgen de situatie mee op en ondersteunen ons waar nodig. 

Na overleg met de gemeente besliste de burgemeester:
* dat er deze ochtend stalen werden afgenomen buiten de huidige perimeter om de eventuele aanwezigheid van asbest daar te detecteren. De resultaten worden in de vooravond verwacht. Op basis van het resultaat worden eventuele bijkomende maatregelen genomen.
* dat er een gespecialiseerde firma aangesteld wordt om de site asbestvrij te maken. Het asbestvrij maken zal 1 à 2 weken duren.

Wij zijn in overleg met de gemeente om ook voor volgende week een alternatieve locatie voor de kinderen te voorzien. 

Wij houden u zo goed mogelijk op de hoogte van zodra we meer informatie ontvangen. 

Wie vragen heeft over asbest kan rechtstreeks contact opnemen met een medewerker van de gemeente op het nummer 050 72 89 37. 
Voor praktische vragen in verband met opvang vandaag kan u terecht op het nummer van sporthal MEOS (050 72 89 70).
17/05/2019


Update preventieve maatregelen in kader van bouwwerf sporthal De Berken
Voorschoolse opvang
Vanaf 7:00 worden de kinderen opgevangen voor en in de kerk. Er wordt vervoer met een busje voorzien vanaf de kerk naar de buitenschoolse opvang IBO Zandloper, Zandakkers 16, 9991 Adegem (050 71 58 45). Juf Joyce pendelt met de kinderen mee naar de opvang. Vicky Bourgonjon vangt de kinderen op bij IBO Zandloper. De aanwezigheid wordt geregistreerd, maar niet aangerekend.

Naschoolse opvang
Kinderen die in de naschoolse opvang blijven worden na schooltijd teruggebracht naar IBO Zandloper. Een leerkracht pendelt mee. Zij kunnen daar worden afgehaald. Vicky Bourgonjon vangt de kinderen op bij IBO Zandloper. Ook naschools wordt de aanwezigheid geregistreerd, maar niet aangerekend.

Opvang tijdens de schooluren
De kinderen worden door de leerkrachten opgevangen tussen 8:15 en 8:30. Er wordt een stand van de gemeente Maldegem geïnstalleerd bij de kerk. U meldt uw kind aan, zodat we hun aanwezigheid kunnen registreren. We registreren waar u uw kind komt ophalen: aan de grot nabij de school (omstreeks 15:35), aan de MEOS (15:35), of bij IBO Zandloper in Adegem. Vanaf 08:00 pendelt een bus naar sporthal MEOS. Ten laatste 8:40 vertrekt de laatste bus naar sporthal MEOS.
Er wordt een tijdelijke fietsenstalling georganiseerd op de parking bij de grot vanaf 07:30 met nadarhekkens.
Tijdens de schooluren wordt een sportaanbod voorzien door monitoren en begeleid door de leerkrachten. Het is wenselijk om sportieve kledij te dragen en sportschoenen aan te hebben.
Er worden geen warme maaltijden voorzien. Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen hun lunchpakket opeten. Indien zij dit niet meehebben, wordt een lunchpakket voorzien.
De bosklassen voor het derde en vierde leerjaar kunnen doorgaan zoals gepland. De kinderen melden zich bij de kerk aan, waar de leerkrachten hen opwachten. De bus vertrekt bij de parking Mariagrot onder begeleiding van hun leerkracht. De bus keert terug op de geplande tijdstippen. Ouders die dit wensen kunnen hun zoon/dochter rechtstreeks naar Het Leen brengen. Zij worden ter plaatse opgevangen door juf Mia vanaf 08:15 op de parking waar de bus gewoonlijk stopt.

Kinderen die niet aanwezig zijn, hoeven geen afwezigheidsbriefje mee te brengen.
 
Tijdens de schooluren is sporthal MEOS telefonisch bereikbaar op het nummer 050 72 89 70. We voorzien een aanspreekpunt van de school voor praktische vragen.

Onze opendeurdag van komende zondag hebben we geannuleerd.
16/05/2019


Update preventieve maatregelen in kader van bouwwerf sporthal De Berken
Beste 
We kunnen u al meedelen dat het gemeentebestuur beslist heeft om vanuit preventief oogpunt de site van de school en de sporthal af te sluiten. Dit heeft tot gevolg dat de lessen morgen niet op school kunnen doorgaan. De gemeente zorgt voor een alternatieve oplossing. Er wordt zowel voor - en naschoolse opvang voorzien als opvang tijdens de schooluren. 
Er is morgen geen verplichte aanwezigheid vereist. Tijdens de schooluren wordt een sportief alternatief voorzien in sporthal MEOS. 
Wij informeren u zo spoedig mogelijk verder met praktische informatie.
16/05/2019


werken aan de sporthal - stand van zaken donderdag 16 mei
Beste,
 
In de loop van de dag vond overleg plaats tussen externe diensten over de stand van zaken op de werf aan de sporthal.
 
Wij wachten meer informatie af van het gemeentebestuur om u zo snel mogelijk te informeren.
 
Zodra er meer nieuws is, publiceren we die op onze website.
 
We verwachten dat deze info ons vanavond of morgen in de loop van de dag zal bereiken.
 
Vriendelijke groeten
directie en schoolbestuur
 
16/05/2019


Werkzaamheden aan de sporthal
Deze ochtend was er contact met de werfleider, de politie en onze interne dienst veiligheid ter controle van de werkzaamheden. Er werd beslist om preventief de kinderen tijdens de controle, en dus tijdens de speeltijd, binnen te houden. Een korte tijd later, was de voorzorgsmaatregel om binnen te blijven niet langer van kracht. De werkzaamheden blijven verder opgevolgd worden.

15/05/2019


Zijn jouw kinderen gek op lezen?
Zijn jouw kinderen gek op lezen? Dan is dit iets voor jullie! 
Uitgeverij Clavis organiseert de komende tijd in hun conceptwinkel allerlei workshops en voorleessessie. 
Meer info in de toegevoegde flyers. 

Workshops Clavis conceptwinkel
Voorleessessies Clavis conceptwinkel
13/05/2019


communicanten en vormelingen
Op zaterdag 25 mei doen de kinderen van het 1e leerjaar hun eerste communie.
Op zondag 2 juni is het de beurt aan de vormelingen.
In bijlage vindt u een lijst met de namen.
lijst communicanten
9/05/2019


musical "het ei van oom Trotter"
TeamJacques vzw herwerkte het eerste boek van Marc de Bel  'Het Ei van Oom Trotter' tot een musical en bracht deze spetterende show op de planken in Oostkamp. Marjolein Bosmans uit het vijfde leerjaar was geselecteerd om mee te acteren, te zingen en te dansen in deze musical. De kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar en de leerkrachten hebben genoten van deze schitterende voorstelling waar Marjolein de rol speelde van Lien, de vriendin van Alexander. Ze deed dit vol overgave en schitterde op het podium. Een dikke proficiat aan Marjolein ! Neem maar een kijkje bij de foto's.
5/05/2019


Renovatiewerken sporthal
Op 2 mei startte de renovatie van het dak van de sporthal. Er werd ons bevestigd dat dit veilig verloopt.
De golfplaten worden zorgvuldig gedemonteerd. De bevestigingsbouten worden losgemaakt en de platen worden per stuk weggenomen. De platen worden in pakketten gestapeld en naar beneden gehaald. Ze worden gestapeld in afvalcontainers die voorzien zijn van een afsluitbare big-bag. De platen worden niet gebroken of verzaagd om te vermijden dat eventuele vezels zouden vrijkomen. Ze worden door een containerfirma afgevoerd en verwerkt zoals wettelijk voorzien. Het wegnemen van de platen gebeurt door personeel dat hiervoor een opleiding kreeg. De nodige beschermingsmiddelen worden voorzien.
4/05/2019


Opendeurdag zondag 19 mei
Beste leerlingen, ouders, grootouders, famile en vrienden,

In bijlage vinden jullie de uitnodiging voor onze opendeurdag van zondag 19 mei.

Iedereen welkom !
opendeurdag
2/05/2019


verlenging afwezigheid directeur Stefanie Van den Bussche
Directeur Stefanie Van den Bussche -logistiek directeur - zal afwezig zijn tot eind mei.

Op donderdag en vrijdag kan u steeds terecht op het secretariaat voor vragen of meldingen. Ons secretariaat blijft het eerste aanspreekpunt. Juf Mia is op donderdag en vrijdag aanwezig als directeur ad interim voor dringende vragen en logistieke ondersteuning op school !

Directeur Stefanie Van der Haegen - pedagogisch directeur en zorg -  is elke maandag, dinsdag en woensdag op school en eerste aanspreekpunt . U kan uiteraard ook op maandag, dinsdag en woensdag terecht met uw vragen bij het secretariaat.

Mieke Heene is elke maandag, dinsdag en donderdag op het secretariaat aanwezig van 8 tot 12 uur en van 13 uur tot 15.30 uur (op donderdag tot 16 uur). 

 
5/04/2019


Toegang tot de school na de paasvakantie
Tijdens de spitsuren kunnen wij onvoldoende rekenen op politietoezicht op de parkings nabij de school om de verkeersveiligheid te ondersteunen. Daarom zijn we genoodzaakt de toegang tot de school te verleggen. Na de paasvakantie gebruiken we opnieuw vooraan onze bruine voordeur als toegang.
De concrete aanpassingen kan u in de bijlage nalezen. Deze regeling wordt ook per brief meegegeven aan de kinderen.
Dank voor uw begrip en medewerking!
Toegang tot de school na de paasvakantie
5/04/2019


Lezen in een slinger doorheen de school
Leesplezier !
28/03/2019


Nationale onderwijsstaking
Woensdag 20 maart is een nationale onderwijsstaking gepland. Wij verwachten dat de lessen hoogstwaarschijnlijk doorgaan zoals gepland en de school open is. 
15/03/2019


Je kind zindelijk krijgen?
Interesse? Open dan snel de flyer.
Info zindelijkheid
14/03/2019


Jeugdboekenmaand
Deze week gingen alle kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar naar de kerk met hun lievelingsboek, weetboek, strip of krant. Daar konden ze in alle rust en stilte 20 minuten lezen. Volgende week lezen we in een slinger doorheen de hele school. De week nadien wisselen de kinderen eens van klas om daar in alle rust te kunnen lezen. Dit zijn enkele initiatieven om het leesvuur aan te wakkeren bij de kinderen want samen lezen, doet lezen. Kijk maar eens bij de foto's.
13/03/2019


Verkeersveiligheid
De nieuwe route naar onze school (o.w.v. de werken) kan onveilige situaties veroorzaken. We doen in het belang van de veiligheid van uw kind een oproep om voldoende alert te zijn bij het kruispunt met de N44 en op de parking van de Mariagrot (richting respecteren, oogcontact met voetgangers/fietsers ...). 
Dank voor uw begrip! 
13/03/2019


Leerlingenraad organiseert pyjamadag
Vrijdag 15 maart is het Nationale Pyjamadag van Bednet. En onze school doet mee. Want Bednet zorgt ervoor dat langdurig zieke kinderen die niet naar school kunnen van thuis uit en samen met hun eigen klas toch de lessen kunnen volgen. Door mee te doen steunen we dit initiatief. De kinderen mogen lekker een dagje in pyjama naar school komen. 
De leden van de leerlingenraad vertellen in de klassen over het initiatief aan de hand van een filmpje en lied. 

 
13/03/2019


Nomineer jij ook ons schoolteam als "leraar van het jaar?"
Klasse reikt jaarlijks een award uit "leraar van het jaar" ... ik nomineerde alvast het  volledige team van vbs de kleiheuvel : van klusjesman tot directeurs, van TOPteam (toezicht, onderhoud en middag) tot administratieve medewerkers, van kinderverzorgsters tot leerkrachten beweging, van kleuterleidster tot teamteacher, van onderwijzer tot zorgco, van ICTco tot  preventie, ...
Doen jullie dit ook ?
Stefanie Van den Bussche
logistiek directeur vbs de kleiheuvel

PS : door een operatieve ingreep aan de pols zal ik langere tijd afwezig zijn
5/03/2019


Toegang school na de krokusvakantie
Na de krokusvakantie starten de werken aan de gevel van de sporthal en de heraanleg van het plein. Door de werfinrichting zal enkel Ukkie Pukkie nog toegankelijk zijn. 
De toegang tot de sporthal en de school gebeuren vanaf 4 maart langs de zwarte poort aan de achterzijde. De fietsenstalling blijft beschikbaar en is ook toegankelijk via de achterzijde (parking grot).  
We maken gebruik van het pad langs de kleuterklassen. Enkele afspraken voor een vlot verloop: 
Kleuters: kleuters worden gebracht tot aan de zwarte buitenpoort.
's Middags en na school worden ze afgehaald via de deur achteraan de nieuwbouw. Wie daarna kinderen in de lagere school ophaalt, gaat via de deur vooraan de nieuwbouw en verlaat de school via het pad tot de zwarte poort. 
Kinderen van de lagere school worden afgehaald bij de poort. De rij naar de kerk wandelt via de grot. De rij van de fietsers en overstekers wordt langs de sporthal omgeleid. 

Hartelijk dank voor uw begrip!

5/03/2019


carnaval "helden"
Onder een stralende zon vierden we carnaval op school. De kinderen deden fijne activiteiten in de klassen, leerden het dansje van "tante Rita" en smulden lekkere pannenkoeken. Onder het waakzame oog van De Raad van elf trokken we allemaal in stoet de straat op. Neem maar een kijkje naar al deze lachende gezichten.
27/02/2019


Jeugdboekenmaand van start!
De jeugdboekenmaand loopt van 1 tot en met 31 maart. Dit jaar is het thema  Vrienden voor altijd. Wij vieren de vriendschap door SAMEN te lezen op bijzondere plekjes. 

Lees meer info over onze activiteiten in de bijlage! 
 
VBS De Kleiheuvel viert de vriendschap
27/02/2019


Toegang school na de krokusvakantie
Na de krokusvakantie starten de werken aan de gevel van de sporthal en de heraanleg van het plein. Door de werfinrichting zal enkel Ukkie Pukkie nog toegankelijk zijn. 
De toegang tot de sporthal en de school gebeuren vanaf 4 maart langs de zwarte poort aan de achterzijde. De fietsenstalling blijft beschikbaar en is ook toegankelijk via de achterzijde (parking grot).  
Kleuters worden afgehaald via de deur achteraan de nieuwbouw. Voor de lagere school en de rangen wordt het pad langs de kleuterklassen gebruikt.
Aanpassing toegang school na krokusvakantie
26/02/2019


Nieuwe gevoelsplek, de verdrietplek
In de speelzaal van de kleuterschool is vandaag een nieuwe gevoelsplek geopend, de verdrietplek. Aan een frisgroen tafeltje kunnen de kinderen tekenen of schrijven wat hen verdrietig maakt en deze werkjes dan in de ton stoppen. Bij een prentenboek kunnen de kinderen troost vinden of een moppenboek kan hen terug wat blijer maken. Zo leren we de kinderen omgaan met hun verdriet. Neem maar een kijkje bij de foto's.
25/02/2019


Zieke leerkrachten
Momenteel zijn er heel wat leerkrachten ziek.
Juf Mieke Vansteenkiste is t.e.m. vrijdag afwezig. 
Juf Greet, juf Martine en juf Brenda zijn tot en met de krokusvakantie afwezig. 
Zoals u hoogstwaarschijnlijk al in de media vernam is er een lerarentekort. Wij zorgen voor zoveel mogelijk ondersteuning voor de leerkrachten die de klas overnemen, zodat de lessen en activiteiten doorgaan zoals gepland. 
 

20/02/2019


Huiswerkenquête
Enige tijd geleden vroegen we jullie medewerking om onze huiswerkenquête in te vullen. We nemen het huiswerkbeleid onder de loepe met behulp van de feedback van ouders, leerlingen en leerkrachten.

Ruim 80 bevragingen werden ingevuld met waardevolle, bruikbare feedback. Op die manier helpt u de kwaliteit op onze school mee ontwikkelen, waarvoor dank!!!
We stellen vast dat de aanpak en de beleving van ouders, leerlingen en leerkrachten met elkaar overeenstemmen.
 
In de media verschenen reeds berichten dat de scholen van Katholieke Onderwijs Vlaanderen zich voorbereiden op het vernieuwde leerplan Zin in leren, zin in leven. Ook onze school bereidt zich al geruime tijd voor. We nemen in de toekomst de resultaten van de huiswerkbevraging mee in het vernieuwingsproces.

Heeft u intussen praktische of prangende vragen, dan kan u steeds terecht bij de klasleerkracht van uw kind!
13/02/2019


Dikketruiendag / klimaatactie dinsdag 12 februari
Dinsdag doen wij mee met de nationale dikketruiendag. In de klassen staat de verwarming wat lager. Trek uw kinderen 1 of 2 dikke truien aan. Tijdens de speeltijd van 10u10 serveren de MOS-kinderen tomatensoep met balletjes om ons te verwarmen. Geef uw kind van de lagere school aub een beker, soeplepel en keukenhanddoek mee. Voor de kleuters is dit gerief beschikbaar op school.
Voor de lagere school gaat er ook een klimaatnamiddag door. Details over deze actie vindt u bij de brieven voor de gezinsoudsten. De desbetreffende brief bevat een inschrijvingsstrookje waarmee u onze actie kan steunen. Geeft u aub het ingevulde inschrijvingsstrookje mee met de kinderen naar school?
Het MOS-team en de MOS-kinderen danken u.

6/02/2019


Vlaamsche avond - volzet
Dank voor jullie enthousiaste inschrijvingen! Het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt. Inschrijven is dus niet meer mogelijk
Indien u inschreef, maar nog niet betaalde, gelieve zo snel mogelijk het geld over te maken. 
We kijken alvast uit naar uw komst!
6/02/2019


't Is poëzieweek!
Van 31.01 tot en met 06.02 vindt de poëzieweek plaats. Deze week geniet elke klas dagelijks van een nieuw gedicht. Ook bij het raam van de nieuwbouw en zelfs op het toilet beleven we plezier aan gedichten.  
31/01/2019


Rekenknobbel Casper De Loof werd geselecteerd voor rekenwedstrijd!
Onze kangoeroeleerlingen van de tweede en derde graad namen deel aan de Pangea – wiskundequiz. Deze quiz motiveert kinderen om wiskundige uitdagingen aan te gaan. Casper De Loof uit het vijfde leerjaar stoot door naar de finale in Brussel. Wij zijn alvast apetrots op Casper!
We wensen hem véél plezier en succes tijdens de finale!
30/01/2019


directeur Stefanie Van den Bussche afwezig
Directeur Stefanie Van den Bussche -logistiek directeur - is afwezig tot aan de krokusvakantie.
Op donderdag en vrijdag kan u steeds terecht op het secretariaat voor dringende zaken of vragen. Juf Greet is op donderdag en vrijdag aanspreekpunt in het kleuterteam en juf Mia in het team van de lagere school.

Directeur Stefanie Van der Haegen - pedagogisch directeur en zorg -  is elke maandag, dinsdag en woensdag op school en eerste aanspreekpunt . U kan uiteraard ook op maandag, dinsdag en woensdag terecht met uw vragen bij het secretariaat.

Mieke Heene is elke maandag, dinsdag en donderdag op het secretariaat aanwezig van 8 tot 12 uur en van 13 uur tot 15.30 uur (op donderdag tot 16 uur). Op woensdag helpt Barbe Ryckaert u graag tussen 8.30 uur en 12 uur en op vrijdag van 8.30 tot 11.30 uur en van 13.15 uur tot 15.30 uur.
30/01/2019


Fluodag op onze school!


Naar aanleiding van de actie 'Helm Op Fluo Top' die nog loopt tot de krokusvakantie, willen we alle kinderen aanmoedigen nog steeds in veilige, aangepaste kledij naar school te komen: fietshelm, fluohesje, fluoarmband, fluoboekentascover, ... De donkere periode is nog niet voorbij ook al zijn de dagen nu al wat langer. Daarom organiseren we de ludieke actie 'fluodag' op donderdag 31 januari.

Het is de bedoeling dat alle leerlingen, ook kleuters, in mindere of meerdere mate omgetoverd tot 'fluokind' naar school komen. Hopelijk doen alle kinderen enthousiast mee.
21/01/2019


Bericht van de politie
Beste ouders, grootouders, ... ,

In bijlage vinden jullie een belangrijk bericht van de politie omtrent de verkeerssituatie rond de school.
verkeerssituatie
21/01/2019


Overstap naar secundair onderwijs
Het VLCB Meetjesland helpt bij de overstap naar het secundair onderwijs.  
Zij organiseren infosessies voor de leerlingen van de derde graad (vijfde/zesde leerjaar) en hun ouders.

Wat staat op het programma?
- Op de drempel van de puberteit: de levensfase van de jonge tiener.
- Hoe ziet een keuzeproces eruit?
- Structuur en vernieuwing van het secundair onderwijs. 
- Verkennen van studierichtingen via de onderwijskiezer.

In bijlage: meer info en de link om in te schrijven.
Praktische info en inschrijven overstap naar het secundair onderwijs
20/01/2019


Een gebaar voor het leven!
Schenken aan het goede doel : kleine schenking of grote gift. Een gebaar voor het leven ! Waarom niet investeren in de jeugd en de kinderen van onze school ?

Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Met een schenking draag je namelijk bij aan een betere wereld. Ligt onze school u nauw aan het hart, dan kan u gerust een schenking doen via een hand- of bankgift of via een notariële schenking. Spreek gerust uw notaris aan mocht u dit wensen.

De oude en de nieuwe polyvalente zaal van de school is multi-inzetbaar. Zo is er een keukentje voorzien, voldoende bergruimte en kans tot projectie. We stellen onze beide zalen ter beschikking via een gebruiks- en huurovereenkomst voor workshops, vergaderingen, vormingen, ... maar ook voor babyborrel, communiefeest, ....Reeds 2 huwelijksfeesten vonden plaats op onze school sinds vorige zomer. Ook op deze manier kan u onze school steunen ! Na school, op woensdagnamiddag of in het weekend is het tevens mogelijk om in onze school activiteiten aan te bieden, bvb. yogalessen, muziekcursus, ... voor een breder publiek.

Wenst u ook donateur te worden? Stortingen kunnen op rekeningnummer BE21 8912 2413 7203 op naam van vbs de kleiheuvel met als omschrijving ‘donatie of schenking’. Onze donateurs hangen op grote borden uit aan de schoolgevel en staan vermeld op de schoolwebsite gedurende de ganse bouw- en renovatieperiode.

Wenst u nog meer informatie?
Dan kunt u altijd terecht
-op het emailadres : directie@vbsdekleiheuvel.be bij directeur Stefanie Van den Bussche
-op het telefoonnummer 050/71.52.07 -op het schooladres : Kleitkalseide 107 9990 Maldegem

Zorgt u samen met ons voor de toekomst van onze school in Kleit?
Stefanie Van den Bussche, directeur
16/01/2019


Persbericht
Beste,

vandaag werd de pers uitgenodigd op school met de oproep "vbs de kleiheuvel zoekt schenkers!" Lees het volledige persartikel in bijlage.
persbericht 'vbs de kleiheuvel zoekt schenkers'
15/01/2019


Veilig naar school
De ochtendspits thuis en op de weg verloopt wel eens met een opgejaagd gevoel voor u en uw gezin. De afgelopen tijd merken we gevaarlijke situaties op door "wildparkeren en - stilstaan". We vragen uitdrukkelijk om de wegcode in de schoolomgeving te respecteren, ook als u in de verte de schoolbel hoort rinkelen. 
Gelieve de voorziene parkeerplaatsen te gebruiken. Dus niet op de stoep, in de omgeving vlakbij het zebrapad .... Respecteer de maximumsnelheid van 30 km/u. 
Dank voor uw medewerking aan een veilige schoolomgeving!!!
 
12/01/2019


data schoolreizen
Beste ouders,
wil je weten wanneer je kind met zijn/haar klas dit schooljaar op schoolreis trekt?
Check dan zeker onze kalender !
11/01/2019


Gezocht: helpende handen voor de MOS - werkdag
Op de vorige werkdag hebben heel wat vrijwilligers mooi werk geleverd, waarvoor onze welgemeende dank! Er komt een tweede werkdag op vrijdag 18 januari waarop we vooral willen werken met wilgentenen (tunneltjes en hutten bouwen, samen met de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar onder begeleiding van mevrouw Katrijn Gijsel). Ook voorzien we beplanting langs de betonbuis in de speelheuvel.
Wij vragen weer helpende handen om de kinderen te ondersteunen bij het maken van de tunneltjes en de hutten.
De brief vindt u in bijlage. De kinderen krijgen deze brief ook mee op papier.
Uitnodiging werkdag speelplaats
11/01/2019


fijne vakantie
Wij wensen u:
Mysterieuze maandagen
Dankbare dinsdagen
Wonderbare woensdagen
Dromerige donderdagen
Vriendelijke vrijdagen
Zorgeloze zaterdagen
En zoete zondagen
 
HET HELE JAAR DOOR
 en vooral tijdens de komende vakantie !
21/12/2018


familienieuws op onze school
Ontdek het familienieuws bij 'stille ruimte' ...
20/12/2018


Op naar het nieuwe jaar ...
Geniet, dans, schitter en straal.
Kies er niet eentje,
maar doe het komend jaar allemaal!


We wensen je prachtige feestdagen en zien je in januari graag terug!

directieteam, onderwijzend team en personeel
schoolbestuur
ouderraad en schoolraad

20/12/2018


Kerstviering kleuters
De kerstviering voor de kleuters gaat op dinsdag 18 december om 13:30 niet door om organisatorische redenen (juffen afwezig wegens ziekte). 
De klassen gaan wel afzonderlijk naar de kerk om de kerstsfeer te beleven, liederen te zingen en naar het kerstverhaal te luisteren. 
12/12/2018


Onze nieuwsbrief is er!
Ontdek in de rechterkolom onze derde nieuwsbrief ...
11/12/2018


Gezocht : extra kracht tijdens middag
We zijn dringend op zoek naar een extra kracht tijdens onze middagpauzes. We zoeken iemand extra op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 11.30 en 13 uur tot eind januari. Je wordt 6u per week ingeschreven in het sociaal secretariaat met een contract van bepaalde duur conform barema’s. Gelieve bij interesse een mail te sturen naar directie@vbsdekleiheuvel.be tav mevrouw Stefanie Van den Bussche.
9/12/2018


Goede afspraken maken goede vrienden
Regelmatig openen we op maandagochtend de schoolweek met een bijeenkomst voor de leerlingen van de lagere school. We geven een update van de speelplaatswerking. Samenspelen op de speelplaats vraagt structuur. Daarom maken we afspraken en regels helder.
Op onze speelplaats willen we een veilig, sociaal speelklimaat creëren voor alle leerlingen. Met bijvoorbeeld onze klaskoffers voorzien we een ruim speelaanbod. 
We trachten conflicten te voorkomen. Als het dan toch eens fout loopt, worden de leerlingen gestimuleerd om naar het giraffenhuisje te gaan en het conflict op te lossen.
We tolereren geen fysiek of verbaal gedrag. Dit heeft consequenties. De leerkracht van toezicht beluistert beide partijen, vormt een objectief beeld van wat zich afspeelt en past ons kaartensysteem toe. Wij stellen u als ouder(s) op de hoogte van wat zich afspeelde en vragen om de nota ondertekend terug te bezorgen. 
Meer info in de bijlage. U kan deze bijlage steeds terugvinden op onze website bij het luikje visie - ik+jij= wij of antipestbeleid. 
Kaartensysteem
8/12/2018


vrijdag 7 december 'dag van de vrijwilliger'
dankjewel
6/12/2018


Infosessies over de overstap naar het secundair onderwijs
In januari en februari voorziet Vrij CLB Meetjesland – in samenwerking met Wijkcentrum De Kring, Vormingplus Gent-Eeklo en de Huizen van het Kind van Assenede, Eeklo, Evergem, Maldegem en Zomergem – opnieuw infosessies over de overstap naar het secundair onderwijs.
Ouders van leerlingen uit de derde graad lager onderwijs kunnen gratis een infosessie bijwonen.
Inschrijving kan via de link op onze website www.vclbmeetjesland.be . De rechtstreekse inschrijvingslink is https://goo.gl/forms/Uc90GUGZSlzncxF23 en staat tevens vermeld op de digitale flyer (bijlage). 
Digitale flyer
5/12/2018


Is je huiswerk(beleid) al gemaakt?
Wij willen een zinvol huiswerkbeleid voor de kinderen, de ouders en de school. Daarvoor willen we vertrekken vanuit een nauwkeurig beeld van ons huidig huiswerkbeleid.
 
Wij vragen u om digitaal een vragenlijst in te vullen. De vragenlijst ontvangt u per e-mail. 

Hebt u meerdere kinderen in uw gezin, dan mag u meerdere keren de bevraging invullen. Het is voor ons belangrijk dat u deelneemt aan deze bevraging om rekening te houden met de behoeftes bij de kinderen en de ouders.
Is het door omstandigheden niet mogelijk om de vragenlijst digitaal in te vullen, dan mag u een papieren exemplaar vragen via de leerkracht of het secretariaat.
 
Huiswerk omvat al het werk dat het kind thuis verricht voor school: taken, lessen leren, informatie opzoeken, materiaal verzamelen …
 
Wij willen u alvast hartelijk danken voor uw bereidwillige medewerking! 
3/12/2018


BEWEGINGSSTIMULERENDE OEFENINGEN PEUTERS K1+2+3
 
Beste ouders, de Sint en zijn Pieten hebben een leuke cadeau tip enlightenedPiep eventjes bij klassen, sport & beweging. Daar vinden jullie de prenten + uitleg welke jullie kapoentjes dagelijks speels leren in de klas, gymles. Samen spelen = samen leren. Op die manier trainen jullie speels & doelgericht hun taalvaardigheid, het logisch denken, voelen en doen, het gericht luisteren, het lichaamsbewustzijn, het stil kunnen zijn, alle zintuigen worden geprikkeld... Dit kleine gebaar is een super grote cadeau. Kostprijs: QUALITY TIME. Veel plezier samen, De Sint.
 

29/11/2018


Hulp gezocht
Wij zijn nog steeds op zoek naar een vrijwilliger om een handje toe te steken tijdens de middagpauze (hulp in refter of toezicht op speelplaats).
Het gaat over maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 11u45 tot 12u45.
Heb je interesse, neem dan contact op met Stefanie Van den Bussche via directie@vbsdekleiheuvel.be.
22/11/2018


Soep op de stoep
Een lekker kopje verse soep. Waar krijgt een mens het warmer van? Kom langs en drink een kop heerlijke soep en doe een vrije bijdrage voor Welzijnszorg. Wist je dat  1 op 7 Belgen in armoede leeft ? Waarschijnlijk niet. Want de meesten doen er alles aan om hun problemen zo goed mogelijk te verbergen. Als het over armoede gaat,  hebben we immers heel wat vooroordelen. Ze hebben het vast zelf gezocht, toch ? Zijn ze liever lui dan moe ? En zijn het geen moeilijke tijden voor iedereen ?
Armoede is een complex verhaal. Het kan ons allemaal overkomen.
Daarom zetten we onze schouders onder “Soep op de stoep”.  Samen maken we werk van een toekomst zonder armoede en sociale uitsluiting.  U komt toch ook zaterdag 1 december om 18u. (na de gezinsviering)
 
21/11/2018


Tweede leerjaar verkent de wereld van een illustrator
Op dinsdag 20 november ging het 2de leerjaar naar illustrator Pieter Gaudesaboos. Ze ontmoetten hem in de bibliotheek van Maldegem. Een mooie, lee(r)(s)rijke ervaring!
 
Auteur, illustrator en vormgever Pieter Gaudesaboos spreekt met zijn fantasie en humor alle leeftijden aan. Ieder prentenboek is weer heel anders, toch pik je een 'Gaudesaboos' er zo uit. Zijn werk is speels, origineel, met nostalgische en absurde trekjes. Hij werkt vaak met collages en gemengde technieken en doet de vormgeving van zijn boeken zelf.
Zijn boeken werden meermaals bekroond met o.a. een boekenwelp en nominatie voor de CultuurPrijzen Vlaanderen 2007 voor 'hoe oma plots verdween', een boekenpluim voor 'roodlapje', 'STAD', 'Pistache' en 'Linus', en de Gouden UIl Jeugdliteratuur 2008 voor 'Linus'.
21/11/2018


De warmste week
De zesdeklassers hebben besloten om mee te doen aan de Warmste Week van Studio Brussel.
Ze verkopen sneeuwballen en neuzekes.
De opbrengst van hun verkoop gaat dit jaar naar slachtofferhulp.
Willen jullie hun goede doel graag steunen? Dan kan je zakjes neuzekes kopen aan de prijs van € 4 per zakje en sneeuwballen aan € 5 per zakje. Gelieve het invulstrookje met gepast geld ten laatste maandag 3 december mee te geven met uw kind. 
De zakjes worden in de week van 10 december meegegeven.

Alvast bedankt voor uw warm hart!

De zesdeklassers
21/11/2018


Ouders mee op stap
Wie zin heeft kan op donderdag 22 november 2018 mee met Ouders op stap!
Zij nemen een kijkje achter de schermen van een plaats waar je zowel als kind, volwassene of gezin veel leuke activiteiten kan doen!
Ouders op stap
20/11/2018


Gouden Ressort
AZ Lokeren en WZC Hof Ter Engelen ‘Ambassadeur van de Veerkracht 2018’
 
Eén maand na de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid werden AZ Lokeren en WZC Hof Ter Engelen bekroond tot ‘Ambassadeurs van de Veerkracht 2018’. Een eretitel die zij een heel jaar lang mogen dragen. Samen met alle genomineerden werden zij tijdens het Gala van de Gouden Ressort in de bloemetjes gezet.
 
Samen Veerkrachtig
Vanuit de overtuiging dat veerkracht precies datgene is wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen, organiseerde Logo Gezond+ voor het tweede jaar op rij het Gala van de Gouden Ressort. Hiermee ondersteunen zij de Vlaamse campagne ‘Samen Veerkrachtig’. Van 1 tot 10 oktober zetten scholen, organisaties en lokale besturen acties op poten om de veerkracht van hun medewerkers, leerlingen of inwoners te versterken. Met deze acties konden zij zichzelf ook meteen nomineren voor de prestigieuze ‘Gouden Ressort’ award. Er werd in de regio heel wat ondernomen, zo blijkt: breimarathons, infosessies, yogalessen, veertochten…
 
Gouden Ressort
Donderdagavond 8 november vond de apotheose plaats tijdens de Gala-avond van de Gouden Ressort in CC De Zwaan te Nazareth. Ann De Bisschop, Wellbeing Director bij Medialaan, inspireerde met een lezing over hoe slimmer werken je gezonder en gelukkiger maakt. De avond werd opgeluisterd door Niki De Prijkcker en Out Of My Box, een muziekgroep die het taboe rond psychische kwetsbaarheid wil doorbreken.
 
De genomineerden van de Gouden Ressort werden onderverdeeld in twee categorieën. In de categorie ‘beste actie’ vielen alle inzendingen die een veerkracht-bevorderende activiteit organiseerden tijden de 10-daagse. Inzendingen die doorheen het hele jaar bezig zijn met het bevorderen van veerkracht van hun personeel, inwoners of leerlingen vielen onder de categorie ‘beste beleid’.
 
Dit jaar mocht WZC Hof Ter Engelen de prijs voor beste veerkrachtige actie in ontvangst nemen. AZ Lokeren sleepte de prijs voor beste ‘Veerkrachtig Beleid’ in de wacht. Jan Toye, stichter van het fonds ‘Ga Voor Geluk’ zetelde mee in de jury. “AZ Lokeren is een perfect rolmodel voor beleidsvorming binnen grotere organisaties en toont een integrale aanpak qua inhoud en doelgroep”, aldus het juryrapport.
 
Zeker ook het vermelden waard zijn de einddlaureaten, die stuk voor stuk ambassadeurs voor de veerkracht zijn. Naast  de winnaars maakten ook Vrije Basisschool De Kleiheuvel, Stad Gent Dienst Welzijn en Gelijke Kansen en WGZ De Botermarkt een sterke indruk in de eindronde.
 
bord Gouden Ressort
19/11/2018


Voorleesweek 17 - 25 november
Voorlezen, dat is leesplezier voor jong en oud!
Wij geven in de bijlage drie zalige voorleestips mee om samen te genieten van voorleesmomentjes.
 
Drie zalige voorleestips
15/11/2018


Luizencontrole
In de komende weken zullen onze 'kriebeldames' alle kinderen controleren op luizen en/of neten.
Dit gebeurt met de nodige discretie.

Indien er luizen worden vastgesteld, worden de betrokken ouders opgebeld met de vraag om hun kind(eren) op te halen en te behandelen.
15/11/2018


GEZOCHT : vrijwilliger tijdens middag
We zijn dringend op zoek naar een vrijwilliger om op maandag, dinsdag en donderdag van 11.45 uur tot 12.45 uur een handje te helpen bij het middagtoezicht (hulp in de refter en/of toezicht op de speelplaats). Heb je interesse? Neem contact met directie Stefanie Van den Bussche via directie@vbsdekleiheuvel.be
 
14/11/2018


Onze school ontving inspecteurs in de week van 5 november
Maandag 5 november, dinsdag 6 november, donderdag 8 november en vrijdag 9 november 2018 werd onze school grondig doorgelicht door de onderwijsinspectie.

Iedereen was betrokken bij dit proces. Zo werd er gestart met een rondleiding door kinderen, er was tevens een gesprek met ouders en een gesprek met leerlingen uit de bovenbouw (4de, 5de en 6de leerjaar).

We kregen een GUNSTIG advies met een dikke pluim voor iedereen die samen met ons team school maakt !

De nieuwe aanpak van inspectie (2.0) is op basis van de cocreatieve gedachte of samen zorgen voor kwaliteitsvol onderwijs in Vlaanderen . Voor meer info zie http://mijnschoolisok.be/ouders-leerlingen/


 
Verloop van de inspectieweek
14/11/2018


individuele oudercontacten in november
het schooljaar is van start gegaan ! Hopelijk is het een goed begin geweest met blik op een mooi schooljaar.

De komende weken organiseren we 2 avonden voor individuele oudercontacten van peuter tot en met 6de leerjaar. Ons voltallig schoolteam is dan telkens aanwezig, ook ondersteuningsleerkrachten, kinderverzorging, leerkracht bewegingsopvoeding, zorgcoördinator, directies, ...

Met een kopje koffie en een koekje in de wachtruimte willen we jullie graag een zachte landing geven voor de gesprekken.  Alvast dank voor uw aanwezigheid (let op : we werken op afspraak !).

Vul ook gerust de hulpcheque in en breng ook het blaadje mee met kenmerken van je kind en vragen die je hebt zodat het gesprek een echt kennismakingsgesprek is en  gericht op jullie vragen.
oudercontacten november 2018
hulpcheque
7/11/2018


Kus- en knuffelbriefjes
op onze school is er aan de schoolpoort een kus- en knuffelzone. Een belangrijke gevoelsplek voor groot en klein destijds opgestart in samenwerking met SOS Kinderdorpen.

De kinderen ontvangen binnenkort via de boekentas een boekje met kleine, toffe boodschapjes die ouders in de brooddoos van hun dochter of zoon kunnen steken. Een klein gebaar, een klein momentje van extra liefde tijdens de middag !
 
7/11/2018


Alles Kids!

Kristel Verbeke heeft een boek geschreven “Alles kids!”. Daaraan is een wedstrijd gekoppeld waarbij we op een creatieve manier het thema “verdriet” mochten uitwerken. 

Het derde leerjaar heeft de uitdaging aangenomen en is aan de slag gegaan. Het resultaat is een filmpje waarin verschillende talenten tot uiting komen: de zangtalenten zoeken troost in het lied “Mag ik dan bij jou schuilen?”, terwijl de danstalenten een prachtige dans uitgewerkt hebben. Kinderen die liever knutselden, maakten kunstige bloemen met eierdozen en zorgden voor knoppenkaartjes om elkaar te troosten bij groot en klein verdriet. 

Met dit filmpje wensen we iedereen troost toe, als ze het even moeilijk hebben want “troost is een lichtje in je hart, dat vandaag moed geeft en morgen kracht.”

7/11/2018


Proficiat!
Onze school is genomineerd voor de titel 'Ambassadeur van de veerkracht 2018'

Donderdag 8 november komt onze school  op het Gala van de Gouden Ressort te weten of we naar huis gaan als 'Ambassadeur van de Veerkracht 2018'. Meer info in persbericht.
 
We kijken er alvast naar uit!
 
persbericht nominatie "gouden ressort"
7/11/2018


Verkeersactie Helm Op Fluo Top


Wie zichtbaar is op de weg, is minder kwetsbaar in het verkeer. Ook de fietshelm kan levens redden. Helm Op Fluo Top helpt onze kinderen bij het stimuleren van fluokledij en fietshelm. Zo gaan meer leerlingen zichtbaar en beschermd de baan op.
Belangrijk, zeker tijdens de donkerste dagen van het jaar.

Tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie verdienen kinderen die meedoen aan de actie stickers voor een spaarkaart. Zo kunnen ze leuke beloningen verdienen zoals gratis toegang tot ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael. Op www.helmopfluotop.be staat alles uitgelegd. Ook op de informatiefolder die de kinderen meekregen naar huis vindt u het nodige terug.
31/10/2018


en nu genieten ...

Laarzen aan, dikke trui, ... wandelen door het bos ... rood gekleurde blaadjes op ons hoofd ... paddenstoelen in alle vormen ... fijne herfstvakantie !
26/10/2018


Vorming 'Veilig fietsen in de winter met kinderen'
Bij 'info van buiten de school' kunt u de flyer vinden ivm de vorming hierrond. 
26/10/2018


Een bijzondere relatie grootouders en kleinkinderen
Bij 'info van buiten de school' kunt u een folder vinden over bovenstaande vorming. 
26/10/2018


nieuwsbrief 2 jaarthema
ontdek onze 2de nieuwsbrief van dit schooljaar ...
24/10/2018


onze school is genomineerd voor 'ambassadeur veerkracht 2018'
Proficiat! Uw school is genomineerd voor de titel ‘Ambassadeur van de veerkracht 2018’  ‘inspanningen doorheen het jaar die resulteren in veerkracht: een geestelijk gezondheidsbeleid’.
 
Onze vijfkoppige autonome vakjury (CGG, VVGG, Fonds Ga voor Geluk,…) buigt het hoofd over jouw geestelijk gezondheidsbeleid. Tijdens het Gala van de Gouden Ressort op donderdag 8 november 2018 komen we te weten wie met de titel van ‘Ambassadeur van de veerkracht 2018’ naar huis gaat.
 
Jouw beleid en acties zijn een inspiratiebron voor andere partners. We zetten dit graag in de kijker op onze gala-avond "gouden ressort 2018"!
24/10/2018


Het zesde verkocht producten van de wereldwinkel

Het zesde opende tijdens de week van de fairtrade een eigen wereldwinkeltje op school. Elke speeltijd konden de kinderen chocolade, koekjes, chips,... komen kopen.
Het was een groot succes, we haalden maar liefst €956,50 op.
Een grote dankjewel aan al onze lieve klanten !
24/10/2018


Leerlingenraad verkozen
Dit jaar zetelen deze kinderen in de leerlingenraad: 
L1: Phéline Bonte en Remi Van Landschoot
L2: Mats De Muynck en James Poe
L3: Annemijn Ponseele en Rune Floryn
L4: Stan De Loof en Nicca Vermeirsch
L5: Marjolein Bosmans en Victor Van Impe
L6: Neeka Vesschemoet en Noa Derudder 

Ze werden door de klas verkozen. Eén afgevaardigde komt naar de vergadering en brengt de belangrijkste ideeën van de klasgroep mee. Onze eerste vergadering gaat door op dinsdag 20 november.
22/10/2018


start aanleg groene natuurlijke speelplaats
Tuinen De Pauw zal in de week van 12 november 2018 starten met de aanleg van onze groene en natuurlijke speelplaats. De doorgang ter hoogte van de fietsenstalling naar parking de grot zal in de week van 12 november niet mogelijk zijn. Aan de fietsenstalling komt een afsluiting en aan achterzijde school. Doorgang parking grot en sporthal de Berken blijft wel open tijdens de werken. Dank voor uw begrip.
We zullen in 3 fases werken : november grote werkzaamheden - eind januari inrichting natuurlijke speelplekken - februari/maart werkdag - opening woensdag 24 april om 8.30 uur (buitenspeeldag).
19/10/2018


Beloofd !
Beloof je zoon of dochter om niet te snel te rijden !
Als we ons samen aan de snelheidsbeperkingen houden, dan wordt onze schoolstraat een pak veiliger !

Alle kinderen krijgen bijgvoegde flyer (met stickers) mee.
Kleef de sticker op de kast in de gang van de refter.
Hiermee beloof je aan je kind om niet te snel te rijden.
Ik beloof ...
16/10/2018


GROOTOUDERFEEST
save the date

OP VRIJDAG 23 NOVEMBER 2018 worden ALLE GROOTOUDERS van onze kleuters verwacht voor een ACTIEVE activiteit samen met hun KLEINKIND(eren) ... trek alvast je wandelschoenen aan en dikke trui want we gaan op stap in de bossen van Vlaanderen (allez toch van Kleit en omgeving).
12/10/2018


Ons motto : werken aan veerkrachtige kinderen !
Hou een positief dagboek bij. Oefen samen hoe je nee zegt. Of doe gewoon eens zot. Eenvoudige tips die leerlingen de veerkracht schenken om tegenslagen te overwinnen.
12/10/2018


Op tijd aan de schoolpoort ! Bravo!
Telkens weer te laat?
Kinderen in de klas die elke ochtend te laat binnenstormen? Met deze structuurkaartjes krijgen ouders en kinderen samen de ochtendrush onder controle.
12/10/2018


Brons voor verkeer op school
Onze school heeft een bronzen medaille Verkeer op School gewonnen. Afgelopen schooljaar hebben we samen met de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) gewerkt aan verkeer op school. We worden beloond voor onze initiatieven dankzij de inzet van vele leerkrachten, kinderen en ouders.
Heel veel dank aan de fietsersbond, de politie en vrijwilligers die onze initiatieven mee mogelijk maken! Zo was er vrijdag 21 september onze verkeersdag. Zij zorgen er ook telkens voor dat we ons veilig en zorgeloos kunnen verplaatsen bij uitstappen in de omgeving van de school.
10/10/2018


UiTPAS Meetjesland
UiTPAS Meetjesland is een spaar- en voordeelkaart voor zowel sport-, cultuur- als jeugdactiviteiten, voor iedereen!
Maldegemse inwoners kunnen genieten van de UiTPASvoordelen in Eeklo en Assenede én Maldegem!
Een spaarkaart…
Met je UiTPAS spaar je bij elke deelname aan een vrijetijdsactiviteit punten. Gratis of betalend aanbod, een langlopende reeks of een éénmalige activiteit: voor elke deelname kan je punten sparen!
… én een voordeelkaart!
Ruil je gespaarde punten in tegen mooie voordelen zoals een korting op de toegangsprijs, een gratis drankje of gadget. Zelfs zonder punten doe je voordeel met je Meetjeslandse UiTPAS! Bij de aankoop van je UiTPAS krijg je een aantal welkomstvoordelen cadeau. Die kan je onmiddellijk opnemen, zonder nog maar één punt gespaard te hebben!

Meer info kunt u vinden op www.maldegem.be/uitpas

9/10/2018


5 oktober dag van de leraar = dag van al onze personeelsleden
Het kost niet zoveel een glimlach te schenken
Of je hand op te steken voor een vriendelijke groet
Zoiets kan opeens de zon laten schijnen
In het hart van de mens die je zomaar ontmoet
 
Het kost niet zoveel een hand uit te steken
Om een ander een beetje behulpzaam te zijn
Een dankbare blik is vaak een beloning
Al was de moeite voor jou slechts klein

Het kost niet zoveel om je hart wat te openen
Voor de mens om je heen in vreugde en verdriet
Wees blij, dat je zo wat kan doen voor die ander
En op die manier in de ander jouw medemens ziet
 
Het kost maar weinig, je arm om een schouder
Of alleen maar eventjes een zachte druk van een hand
’t Is voor de ander of hij heel even
In een klein paradijs belandt
 
Het kost zo weinig om een ander te geven
Iets wat je zelf ook zo heel graag ontvangt
Vriendschap, alleen door dat weg te schenken
Geef je iets waar ieder mens naar verlangt
 
Dank je wel om elke dag opnieuw en vol enthousiasme
datgene te geven wat blijkbaar niet zoveel kost…
…maar nét daardoor het grote te verschil te maken
voor de kinderen die je elke dag worden toevertrouwd!  
Het is vandaag dan ook meer dan terecht JOUW dag!
Geniet ervan!

WIJ MAKEN SAMEN SCHOOL EN IS DAG VAN DE LERAAR DE DAG WAAROP WE ALLE PERSONEELSLEDEN DANKEN EN IN DE BLOEMETJES ZETTEN.

 
4/10/2018


schoolrekening
In samenspraak met de schoolraad (en ouderraad) werd beslist om vanaf dit schooljaar maandelijks 4,5 euro (kleuter) of 8,5 euro (lager schoolkind) maandelijks aan te rekenen binnen onze maximumfactuur. Gelieve de schoolrekeningen tijdig te betalen. U kan ook kiezen voor domiciliëring (neem  gerust contact met Mieke Heene op maandag, dinsdag of donderdag tussen 8 en 11.30 en 13 en 15.30 uur).
4/10/2018


Sint-Franciscus op werelddierendag
Neem maar een kijkje bij klassen-pastoraal/koor voor mooie foto's van werelddierendag.
2/10/2018


Een evenement met LEGOstenen
Zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober kan je in het PTI te Eeklo om bouwwerken te bewonderen en demonstraties bij te wonen. 
Meer info: www.brickevent.info
2/10/2018


Samen trommelen voor de vrede
Op de groeinamiddag schreven of tekenden de kinderen vredeswensen. Neem maar een kijkje aan de grote panelen in de speelzaal. We lieten zelfs vredeswensen op aan een grote ballon. Tot slot trommelden we allemaal voor de vrede.
1/10/2018


Groeinamiddag
Vrijdagnamiddag creërden we doorheen de school verbondenheid met onze groeinamiddag! 

Van peuterklas tot en met zesde leerjaar werkten de kinderen voor het eerst in hun groeiboekje. Wij creëren voor onze kinderen een krachtige groeiomgeving waarin ze zin in leren en zin in leven krijgen. Doorheen de basisschool maken ze hun persoonlijke groei zichtbaar. Wanneer ze afzwaaien op het einde van het zesde leerjaar blikken ze terug op hun evolutie en koesteren ze een mooie herinnering aan de basisschool. In de bijlage kan je een kijkje nemen in het groeiboekje.

De peuterklas plantte samen met het zesde leerjaar krokusbolletjes langs onze zwarte draad.
De namiddag rondden we samen af. We zongen uit volle borst en trommelden voor de vrede. Wil je dit kippenvelmoment mee beleven, bekijk dan zeker ons filmpje! 
Preview groeiboekje
1/10/2018


Werelddierendag
4 oktober, feestdag van Sint-Franciscus, is ook Werelddierendag.
De kinderen van het tweede en derde leerjaar tonen aan de andere kinderen hoe ze zorg dragen voor hun huisdier. Daarom gaat er dinsdag 2 oktober een dierententoonstelling door op onze school. Kinderen van het tweede en derde leerjaar mogen, vergezeld van een volwassene, hun huisdier meebrengen. Ze mogen eveneens voedsel en verzorgingsmateriaal van het dier meebrengen.
1/10/2018


familienieuws
Ontdek bij de start van het schooljaar ons familienieuws bij 'stille ruimte' .
27/09/2018


teamteaching

Op onze school staat er steeds een team in de klas van je kind!

Eén is maar alleen : met 2 of meer voor de klasgroep !

We kiezen voor teamteaching!

Ontdek het waarom  bij visie - teamteaching.
27/09/2018


presentatie klassikale info-avonden
hierbij de presentatie die werd gebruikt tijdens de klassikale info-avonden door het directieteam. Waaronder beknopte lijst wijzigingen schoolreglement en aanpassing schoolrekeningen vanaf dit schooljaar.
presentatie klassikale info-avonden 18
25/09/2018


Dag van de ondersteunende medewerkers
Mogen we jou bedanken? 
Gewoon 
Omdat we het graag willen
Niet een beetje 
Maar héél véél

Dinsdag 25 september is de dag van de ondersteunende medewerkers. Op onze school werken we dagelijks samen met heel wat ondersteunende medewerkers. Zij zijn van cruciaal belang voor onze organisatie. Geef ze deze dag een extra compliment voor hun inzet, enthousiasme en betrokkenheid! 
24/09/2018


nieuw item op onze schoolwebsite
Er is nieuwe info bij 'verbonden met' , nl. onze verbondenheid met het ondersteuningsnetwerk Neon+.
Benieuwd ? Neem een kijkje op onze pagina ...
20/09/2018


Je kind helpen met huiswerk maken
Huiswerk brengt een stukje van de klas mee naar huis. Het biedt de kans om in te gaan op wat je kind heeft ervaren op school. De betrokkenheid van ouders is essentieel voor de motivatie van de kinderen. In dit filmpje wordt de ABC - methode uitgelegd om samen huiswerk aan te pakken.
19/09/2018


Dag van de sportclub
Van 1 tot en met 30 september is het Maand van de Sportclub. In het kader van deze actie roepen Sport Vlaanderen en Moev alle leerlingen op om woensdag 19 september 2018 in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Jongeren in sportkledij fungeren op die manier als ambassadeurs voor hun sport. Wij zouden het bijzonder waarderen mocht je als ouder meewerken aan dit initiatief.

Sportieve groeten!
17/09/2018


super leuke schooluitstap naar Bambini
Groot en klein heeft zich vrijdag echt geamuseerd in de indoor speeltuin en op de buitenspeeltuigen van Bambini in Vlissingen. Het was mooi om te zien hoe groot en klein voor elkaar zorgden en samen speelden. De frietjes, frikandellen en het ijsje waren super lekker. Neem maar een kijkje bij de foto's.
16/09/2018


ontdek ...
bij "klassen" kan je het klas- en leefgroepleven van je kind(eren) volgen ... bij sport- en beweging vind je heel wat nieuws rond bodymap en het sportleven op school ... ga zeker eens snuisteren !
13/09/2018


van 7 naar 5 keer op 'medisch onderzoek' ...
Door een nieuw decreet van de Vlaamse Regering zullen leerlingen in de toekomst tijdens hun schoolloopbaan nog vijf in plaats van zeven keer onderzocht worden door de CLB-verpleegkundige en/of CLB-arts. De vier huidige vaccinatiemomenten blijven wel gewoon bestaan.
In het kader van de preventieve gezondheidszorg zijn scholen, ouders en leerlingen -ook zij die thuisonderwijs krijgen - wettelijk verplicht om mee te werken aan de systematische contactmomenten én aan alle maatregelen om overdracht van besmettelijke ziekten te voorkomen. De medische onderzoeken plannen we bij voorkeur klasgroepgebonden binnen een bepaald leerjaar. Leerlingen met een aangepaste schoolloopbaan of in het buitengewoon onderwijs krijgen een strikt leeftijdsgebonden aanbod.

Dit schooljaar wordt een overgangsjaar met vier verplichte contactmomenten naast een aangepast vrijblijvend aanbod voor specifieke doelgroepen. Dit is nodig én sterk aanbevolen zodat we voor elke individuele leerling een goede opvolging van groei en ontwikkeling kunnen verzekeren.

Dé grootste verandering is het belang dat we hechten aan de aanwezigheid van ouders tijdens het eerste contactmoment van hun 3-jarige kleuter met het CLB. Op dat ogenblik nemen we de voorschoolse rol van Kind en Gezin over en willen we graag uitgebreid kennismaken. We rekenen op de medewerking van de school om de aanwezigheid van ouders bij het onderzoek te promoten.

Sommige onderzoeken en vaccinatiemomenten organiseren we op school, andere plannen we in de eigen lokalen van het CLB. De data waarop contactmomenten en vaccinaties doorgaan bepalen we in overleg met de school.

Op de achterzijde van deze brief vinden jullie een samenvattend overzicht. Bij vragen kunnen jullie steeds contact met ons opnemen.
We willen jullie alvast bedanken voor de aangename samenwerking.

Met vriendelijke groeten,
Het CLB-team programmatorische gezondheidszorg 

13/09/2018


opleiding 'gemachtigd opzichter'
Beste ouders, grootouders en vrijwilligers,

De politie biedt de kans om deel te nemen aan de opleiding 'gemachtigd opzichter'.
Hieraan kunnen leerkrachten, maar ook ouders, grootouders en vrijwilligers deelnemen.
Afhankelijk van het aantal deelnemers, wordt de opleiding op het politiecommissariaat of op school gegeven.
De opleiding bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk.

Graag voor woensdag 19 september doorgeven aan het secretariaat indien u wenst deel te nemen.
13/09/2018


Hoe was het op school?
Klasse voor ouders biedt een vertelkaart aan voor kleuters. Na een schooldag wil je als ouder weten hoe de dag van je kind verliep. Sommige kinderen vertellen honderduit. Anderen houden het bij “goed” of “het was leuk”. De vertelkaart in de bijlage helpt om een gesprekje aan te knopen.
Vertelkaart
12/09/2018


uitnodiging afscheidsviering deken De Paepe